fbpx

Politiet klar til sæsonstart: Advarer om store bøder - og de ER store..!

Fyns Politi har netop gennemført årets første søkontrol i den forgangne uge på vandet ud for Svendborg på Sydfyn. 

Godt 30 fartøjer blev kontrolleret. Fem blev sigtet for at sejle mere end de tilladte fem knob, en blev sigtet for at mangle den lovpligtige ansvarsforsikring, og en enkelt sejlende blev sigtet for ikke at have medbragt lovpligtig redningsvest, oplyser Fyns Politi.

Betjentene på søen kontrollerer bl.a. hastighed, redningsveste, certifikater, forsikring og promille. Og her ved sæsonstart minder politiet om, at man også husker redningsvesten, når man bevæger sig ud på paddleboard eller i kajak. Det oplyses, at også droner anvendes til at sikre, at de sejlende overholder loven.

– I mange tilfælde er det uvidenhed, når de sejlere vi møder ikke overholder loven. Derfor gør vi også rigtig meget ud af at vejlede og få en god dialog med dem vi møder på vores kontroller, forklarer politikommissær Henrik Strauss, der står for Fyns Politis søkontroller.

Politiet advarer om store bødestørrelser: Bøden for at sejle for stærkt inden for 300 meter fra kysten eller i de særlige områder omkring Middelfart og Svendborg er 5.000 kroner første gang og 10.000 kroner anden gang.

Sejladsreglementet for Fyns Politis område er tilgængeligt på politi.dk 
Kilde: Fyns Politi 

fartbegransning topbillede 1480x812 c7b58a78
I
 de seneste to udgaver af vores trykte Bådmagasinet, har vi artikler om den udfordring sejlerne møder med at finde de lokale regler! - Klik på billedet og læs 'låst' artikel, som i dagens anledning er åbnet. 

 
Kapsejlads

Cape31: Ny fuldblods racer på vej til Danmark

Kapsejlads

Volvo 29er EM åbnes med festlige toner og beach vibes

Kapsejlads

AFI 2Star flytter næste år termin

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?