fbpx

Hop over Sundet og besøg verdens største træsejlskib

Inkluder i Newsletter: Ja

I juni måned bliver det muligt at besøge verdens største oceangående træsejlskib ”Götheborg of Sweden”, når det bliver fortøjet den 14. juni – 17. juni ved City Quay i hjertet af Helsingborg i forbindelse med den internationale storbymesse H22 City Expo. Alle er velkomne om bord og se skibet, hedder det i en pressemeddelelse.

Helsingborg bliver første stop på Götheborg of Swedens store Asien ekspedition, hvor det stævner ud den 8. juni fra Gøteborg:
-
Havnestoppet i Helsingborg og på H22 City Expo er en fantastisk start på vores Asien-ekspedition 2022/2023. H22 City Expo har et stærkt fokus på bæredygtighed og innovation og flugter perfekt med vores mission for ekspeditionen; at arbejde som en platform for handel, relationer og løsninger for en bæredygtig fremtid,
udtaler Kristoffer Bennis, ekspeditionsdirektør i Götheborg i Sverige.

At sejle direkte fra Gøteborg til Helsingborg tager kun omkring en dag, men den planlagte sejltur vil tage syv dage, da man vil teste skibet forud for den lange rejse til Asien.

I forbindelse med at Helsingborg bliver havnestop, kan unge melde deres interesse for at sejle på ekspeditionens allerførste etape: Gøteborg - Helsingborg. For hver sejletape kræves der 70 personer til at sejle skibet. Omkring 20 personer er professionel besætning. De andre er privatpersoner, som sejler med for at opleve eventyret og lære at sejle et 1700-tals skib.

Læs mere om at sejle med her.

Skibet Götheborg – historie
Götheborg er en replika i fuld størrelse af et skib fra det 18. århundrede, der var ejet af det svenske Ostindiske Kompagni. Det oprindelige skib strandede og sank uden for Göteborg i 1745.
I 1995 begyndte byggeriet af en replika efter, at man i 1984 havde påbegyndt udgravningen af det originale skib. Otte år senere, i 2003, blev det nye skib søsat, og mellem 2005-2007 sejlede det den historiske rute til Asien og tilbage. Derefter blev der gennemført flere ekspeditioner rundt i Europa.
Götheborg vil denne gang sejle Østersøen og Nordeuropa, inden det fortsætter til Middelhavet. I løbet af vinteren 2022/2023 vil skibet forblive i Middelhavet. Det sejler til Asien i foråret 2023 og ankommer til Shanghai i september 2023. Missionen for Asien-ekspeditionen er at fremme handelsforbindelser og bruge skibet som en unik platform for virksomheder og partnere og at fremme løsninger for en bæredygtig fremtid.



Galleri









Kort nyt

Anholts nye redningsbåd sejler stadig ikke 

Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet





Udvalgte artikler *