fbpx

DIF: Udeluk Rusland fra al sport - Dansk Sejlunion bakker op

Related Articles: Nord Stream Race er en saga blot
Inkluder i Newsletter: Ja
Udviklingen i Ukraine er forfærdende, og hos Danmarks Idrætsforbund er holdningen klar: Al idrætsligt samkvem med russerne skal ophøre hurtigst muligt.


”Ruslands militære invasion i Ukraine påvirker os alle dybt. Det er skræmmende billeder og rapporter, der kommer fra de eskalerende krigshandlinger time for time. Ruslands angreb på den ukrainske befolkning er totalt uacceptabel og kræver international fordømmelse og sanktioner. Derfor er vores holdning klar: Rusland og Hviderusland skal udelukkes fra al international sport og idrætsligt samkvem” lyder det fra DIF.

Og i disse dage arbejder dansk idræt på højtryk med sagen – både nationalt, men i særdeleshed internationalt, da det afgørende tryk skal lægges ind via en samlet sanktionering og indsats.

”Vi opfordrer vores forbund og klubber til ikke at have idrætsligt samkvem med Rusland og Hviderusland i Danmark. Vi opfordrer samtidig til, at de internationale forbund udelukker Rusland og Hviderusland fra al idrætsligt samkvem. Derfor bakker vi også op om blandt andre kulturministerens udmeldinger om udelukkelse af Rusland” siger formanden for DIF og fortsætter:

”Der sættes i øjeblikket en række koordinerede internationale sanktioner i gang mod Rusland, bl.a. igennem EU. Vi mener, at sporten også skal være en del af dem. Fra DIF’s side arbejder vi intensivt sammen med såvel de nordiske idrætsforbund og andre idrætsorganisationer på at finde fælles veje til, hvordan vi kan lægge størst muligt pres på Rusland. Samtidig lægger en række af vores specialforbund pres på deres europæiske og internationale organisationer for at finde fælles fodslag for udelukkelse af Rusland fra sportskonkurrencer”.

Danmarks Idrætsforbund følger den alvorlige og tragiske udvikling tæt og holder kontakt til regeringen, forbund og andre samarbejdspartnere med henblik på at indstille al sportsligt samkvem med Rusland, så længe krigen i Ukraine foregår. DIF vil offensivt støtte yderligere internationalt koordinerede sanktioner mod russisk og hviderussisk idræt.

Og Dansk Sejlunion melder her lørdag eftermiddag ud - vi bakker naturligvis op bag DIFs standpunkt, der er det eneste rigtige at gøre for sporten.

Om det betyder at enkelt personer fra Rusland ikke må stille op i en kapsejlads, vides endnu ikke. Samtlige forbund under DIF er indkaldt til et møde mandag aften. Hvis enkelt personer / sejlere udelukkes, på samme måde som vi har oplevet det i kulturlivet, vil det f.eks. gå ud over stævner som EM i 29’er, Star EM, stævnet i Aarhus hvor der skal dystes om EM for 49er, 49erFX og Nacra 17, samt Dragestævnerne i Øresund her til foråret.

World Sailing har endnu ikke meldt noget ud, men i Dansk Sejlunion forventer man de vil følge IOC som også har fordømt Ruslands invation af Ukraine. 




Seneste nyheder

Sjovt koncept bag Venø Rundt

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL






★ Test af sejlbåde

★ Sun Fast 30 OD - lille båd - kæmpe potentiale

Kapsejlads

Sjovt koncept bag Venø Rundt

Kort nyt

Anholts nye redningsbåd sejler stadig ikke 

Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"





Udvalgte artikler *