fbpx

Havplaner skaber bekymringer - også i Norge og Sverige

Inkluder i Newsletter: Ja

I Bådmagasinet 574 kunne du blandt andet læse, at Foreningen af danske Lystbåde, i dagligt tale kaldet FLID - glæder sig over myndighederne i Danmark har lyttet til deres høringssvar, men også - at hvis store områder udlagt til vindmøller og skaldyrsproduktion vækker bekymring. Artiklen fra magasinet kan du læse længere nede i denne artikel. Jeg heppede i min leder på FLID, som du i dagens anledning kan læse her. 

Nu har vores venner på Seilmagasinet i Norge netop skrevet om de bekymringer samt udfordringer for sejlerne, som Svenske vindmølleparker vil forårsage i Skagerrak. 

Ingen sejladsbegrænsninger, men...
I Danmark glæder FLID sig altså over, at myndighederne har lyttet og inddraget den rekreative udnyttelse af havet. Havplanen giver således mulighed for, at sejlads vil kunne foregå overalt i de danske farvande, medmindre der er særlige områdespecifikke restriktioner efter anden lovgivning. Det betyder, at man f.eks. kan sejle gennem vindmølleparker.

Men gives der tilladelse til et anlæg til produktion af muslinger, kan der ikke sejles i selve produktionsområdet, og det vil på sigt give sejladsbegrænsninger og være til gene for den fri sejlads til og fra havnene. FLID lægger derfor – ganske fornuftigt – op til, at myndighederne ikke tillader, at der etableres anlæg i de områder, hvor mange lystsejlere færdes, og ikke uvæsentligt, ej heller i områder tæt på havnene. Læs artiklen fra Bådmagasinet 574 her - og få oversigtskortet her. (eksterne pdf, red.)

I Norge er man bekymret for sejlsporten

Seilmagasinet.no kan vi læse, at Norges Sejlforbund, Kongelig Norsk Bådforening og KNS mener, at svenskernes vindmøllepark kommer for tæt på den norske grænse, og vil være ødelæggende for sejlerne. Man vurderer umiddelbart at det kan blive en lang kamp.

- En vindmøllepark som 'Vidar' vil i høj grad forstyrre vindforholdene i området og vil medføre omfattende restriktioner på, hvor der må sejles. Vindmølleparken vil mindske vores muligheder for at arrangere nationale og internationale offshore-regattaer, og kan true Hankø som international sejldestination, hedder det i opgørelsen fra KNS og fortæller, at det vindområde, der er berørt, er væsentligt større end det areal, der er dækket af den fysiske vind. 

'Vidar' (se kort i galleriet, red.) tænkes placeret midt i udsejlingen fra Oslo-fjorden, og vil uden tvivl skabe store udfordringer - f.eks. for den traditionsrige Skaw-race. 

 


Galleri




Seneste nyheder

Sjovt koncept bag Venø Rundt

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL






★ Test af sejlbåde

★ Sun Fast 30 OD - lille båd - kæmpe potentiale

Kapsejlads

Sjovt koncept bag Venø Rundt

Kort nyt

Anholts nye redningsbåd sejler stadig ikke 

Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"





Udvalgte artikler *