Sport Aarhus Events nedlægges - formuen udloddes, også til sejlere...

Efter mere end 25 års eksistens er det blevet besluttet at nedlægge foreningen, Sport Aarhus Events, med virkning fra udgangen af 2021

Foreningens bestyrelse har i henhold til foreningens vedtægter besluttet at uddele foreningens formue på 154.000 kr.til en række lokale talentfulde, kommende stjerner og etablerede idrætsudøvere på øverste hylde. Beløb, som skal gå til bidrag til dækning af de mange omkostninger, som modtagerne har ved udøvelsen af deres sport, og i går mandag blev pengene delt ud ved en ceremoni i Stiften Lounge i FO-byen, Aarhus.

Sport Aarhus Events blev stiftet i 1996, og formålet var at arbejde for at hverve udvalgte nationale og internationale idrætsarrangementer til afholdelse i Aarhus. Et målrettet formål, som kun få lande og byer havde strategi- og handlingsplaner for på dette tidspunkt. Stiftelsen skete næsten samtidig med, at Aarhus Byråd efter megen debat vedtog renoveringen af Aarhus Stadion og opførslen af en moderne opvisningshal.

Hallen og stadion blev indviet i 2001 og den første store prøve med afviklingen af et stort internationalt sportsevent, var det meget succesfulde EM i kvindehåndbold december 2002, hvor det danske hold sejrede i finalen imod Norge. Hvervearbejdet og byen bestod prøven. Samme år skiftede foreningens arbejde en del karakter, idet foreningen ikke længere skulle varetage det grundlæggende ansvar for at sikre det økonomiske grundlag for hvervningen, og ikke mindst afviklingen af de kommende events. 

Aarhus Byråd tilførte derfor, med virkning fra 2002, hverve- og afviklingsarbejdet de nødvendige substantielle økonomiske midler, og driften af foreningens sekretariat overgik til Aarhus Kommune.

I det følgende årti blev rigtig mange gode sportsevents hvervet til byen. Ingen nævnt, ingen glemt.

Samtidig opstod der andre internationale events og arrangementer med et mere kulturelt sigte som f.eks. Tall Ships Races, Sculpture by the Sea, 100 året for fejringen af Landsudstillingen i 2009 mv. 

Derfor samlede byrådet i 2014 alle events – både sport og kultur - i en ny fælles eventorganisation for hele kommunen, Aarhus Events, og nu både for sport, kultur og lejlighedsvist også erhverv. Samtidig blev der også for første gang lavet en egentlig samlet eventstrategi.

Det har på ingen måde ændret prioriteringen af sportslige events, hvilket bl.a. VM i Cross Country, VM i Sejlsport, Volvo Ocean Race fly By, Made in Denmark Golf, Sail GP og The Ocean Race vidner om. Men det har tilført noget nyt til de events som hverves, hvilket VM i Sejlsport var et godt eksempel på. Her blev sport, maritime oplevelser, gastronomi og kultur blandet sammen. 

Internationale sportsevents og andre store events, er i dag en vigtig del af beskrivelsen af byens styrkepositioner. En styrkeposition, som både har været betinget af byens øgede økonomiske bidrag, diverse relevante faciliteter, og ikke mindst en samarbejdende event by – samt én samlende og samlet eventenhed. Hverve- og afviklingsarbejdet er samtidig nu fuldt anerkendt som en integreret og vigtig faktor i byens erhvervs, turist- og oplevelsessatsninger. 

Man kan derfor roligt fastslå, at foreningen i dag har opfyldt de mål, som blev sat ved stiftelsen for mere end 25 år siden. 

Faktaboks
*Aarhus har igennem mere end 20 år været vært for blandt andet følgende internationale events:

*Mere end 21 verdensmesterskaber
*Mere end 30 Europamesterskaber
*Mere end 30 World Cup`s eller tilsvarende
*Desuden blandt andet:
*Volvo Ocean Race
*FC. Barcelona 
*Sail GP 
*SportAccord Convention
*Play The game
*Post Nord Danmark Rundt
*Ironman

+ et utal af landskampe i fodbold, håndbold, basketball, volleyball, tennis, bordtennis, atletik, futsal etc.Kort nyt

Luksusyacht til små 4 millioner op i røg

★ Interview & Portræt

★ Nicolas fotograferer fra skyen

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Hvis der er noget vi glæder os til...

USA: GM ind på markedet for e-motorer

Der er en ny kat i byen