fbpx

Sådan ser det ud, når skibbrudne reddes - se video

I en stor katastrofeberedskabsøvelse har Forsvaret, Hjemmeværnet og Beredskabsstyrelsen blandt andet øvet, hvordan man redder skibbrudne med helikopter, nedkaster nødhjælp og inddæmmer olieudslip.

- Vores mål var blandt andet at afprøve Beredskabsstyrelsens evne til at indsætte den relevante kapacitet i Grønland. Det har været en vellykket og meget lærerig øvelse - også på trods af minus 15 grader, et nyt og ukendt miljø at sejle i og de andre udfordringer, der følger med, når man indsætter en ny kapacitet i Arktis, siger sektionschef Martin Vendelbo, der til daglig er stabschef ved Beredskabsstyrelsen Sjælland og i øvelsen har fungeret som øvelseschef for Beredskabsstyrelsen.

Beredskabsstyrelsen beskriver på deres hjemmeside øvelses-scenariet sådan: ”Et fjeldskred nær en bygd i Godthåbsfjorden har udløst en tsunami, der ødelægger bygden. Flere indbyggere og fangere i området omkommer eller meldes savnet, og nu skal der eftersøges og reddes liv, bygges lejr til de indsatte styrker, nedkastes nødhjælpskasser og et olieudslip skal inddæmmes.”

Øvelsen foregik i området omkring Nuuk med 300 deltagere fra Forsvaret, Beredskabsstyrelsen, Hjemmeværnet, grønlandske myndigheder og enheder fra det amerikanske luftvåben.

Kilde: brs.dkUdvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?