Sådan ser det ud, når skibbrudne reddes - se video

I en stor katastrofeberedskabsøvelse har Forsvaret, Hjemmeværnet og Beredskabsstyrelsen blandt andet øvet, hvordan man redder skibbrudne med helikopter, nedkaster nødhjælp og inddæmmer olieudslip.

- Vores mål var blandt andet at afprøve Beredskabsstyrelsens evne til at indsætte den relevante kapacitet i Grønland. Det har været en vellykket og meget lærerig øvelse - også på trods af minus 15 grader, et nyt og ukendt miljø at sejle i og de andre udfordringer, der følger med, når man indsætter en ny kapacitet i Arktis, siger sektionschef Martin Vendelbo, der til daglig er stabschef ved Beredskabsstyrelsen Sjælland og i øvelsen har fungeret som øvelseschef for Beredskabsstyrelsen.

Beredskabsstyrelsen beskriver på deres hjemmeside øvelses-scenariet sådan: ”Et fjeldskred nær en bygd i Godthåbsfjorden har udløst en tsunami, der ødelægger bygden. Flere indbyggere og fangere i området omkommer eller meldes savnet, og nu skal der eftersøges og reddes liv, bygges lejr til de indsatte styrker, nedkastes nødhjælpskasser og et olieudslip skal inddæmmes.”

Øvelsen foregik i området omkring Nuuk med 300 deltagere fra Forsvaret, Beredskabsstyrelsen, Hjemmeværnet, grønlandske myndigheder og enheder fra det amerikanske luftvåben.

Kilde: brs.dkNye både

Hvis der er noget vi glæder os til...

Kort nyt

Efter toårig bevilling til Skoleskibet Georg Stage er...

Kort nyt

Rolex World Sailor of the year kåret 

Kapsejlads

Stor - men helt naturlig udskiftning på Sejlerlandsholdet

Kapsejlads

ILCA VM: AP oppe hele første dag

★ Test af sejlbåde

★ Test af Scandi 42: Moderne old fashion dækssalon cruiser

America's Cup

Alinghi's back - Bertarelli smider checken...

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Hvis der er noget vi glæder os til...

USA: GM ind på markedet for e-motorer

Der er en ny kat i byen