Nu også aftenåbent på Museet for Søfart - hver torsdag...

For første gang nogensinde holder M/S Museet for Søfart aftenåbent hver torsdag sammen med det øvrige kulturliv i Helsingør. På museet tændes der lys i mørket og man samles om den gode fortælling både i udstillingerne og med havhistorier i cafeen.

Forfattere som Kristian Bang Foss, Nina Malinovski og Siri Ranva læser højt fra egne værker, mens litteraturskribenten Katherine Diez og skuespilleren Cyron Melville dykker ned i verdenslitteraturens maritime klassikere.

”Havet har altid inspireret til fantastiske fortællinger om eventyr og eksistentielle livsrejser. Tænk bare på klassikere som ’Odysseen’ og ’Moby Dick’ eller en galgenhumoristisk nutidsroman som Kristian Bang Foss’ ’Frank vender hjem’ om en kajaktur, der går helt galt. Der er noget ved havet, som sætter fantasien i gang, og i vintermørket er det ekstra hyggeligt at samles om levende fortællinger og højtoplæsninger," siger Sarah Giersing, Program- og udstillingschef på M/S Museet for Søfart.

Med udgangspunkt i sin digtsamling ’Søfartsbogen’, fortæller Nina Malinovski poetiske havhistorier om havfruer, sømænd og havets dyb, mens Siri Ranva læser op af sine anmelderroste romaner ’Ø’ og ’Havbrevene’. Der er også talks, besøg af messingblæsere fra symfoniorkestret CPH. Phil og åbent i særudstillingerne ’I ❤️ NELLA DAN og ’OCEANISTA- Havet & moden’(sidstnævnte kun til og med 28 nov.)

Aftenåbningerne er en del af initiativet 'ELSINORE EVENINGS', hvor kulturlivet i Helsingør holder åbent hver torsdag aften frem til jul. Det giver god mening, at gå sammen om at kulden og byen levende om aftenen, mener Ulla Tofte, direktør for M/S Museet for Søfart:

”Vi glæder os til at holde museet åbent, for der findes næsten ikke noget smukkere og mere magisk end at opleve M/S, dokken og kulturhavnen om aftenen," slutter Ulla Tofte.

Aftenåbent på M/S fra 17 – 20 hver torsdag frem til jul:
Fra kl. 18 serverer cafeen aftenåbenmenu med to retter samt kaffe/te for 200,- kr.
Alle arrangementerne er gratis og starter kl. 18.30. Besøg i selve museet kræver entrebillet, 10% rabat i museumsbutikken.
Se hele programmet her
Om 'ELSINORE EVENINGS':Kapsejlads

ILCA VM: AP oppe hele første dag

★ Test af sejlbåde

★ Test af Scandi 42: Moderne old fashion dækssalon cruiser

America's Cup

Alinghi's back - Bertarelli smider checken...

World Sailing

Kim Andersen: Anke mod frifindelse afvist

Kapsejlads

TJV: Class 40 podiet fuldendt

Kapsejlads

Ufrivillig bomning koster ARC-deltager livet  

★ Artikel

★ Dansk fyrskib skabte varme i kold krig

Tursejlads

Det regner med penge over Göta Kanalen

Motor

USA: GM ind på markedet for e-motorer

Udvalgte artikler *


Produktnyt