Nu begynder verdens største op-samling af plastic i havet - se video

Testfasen er overstået. På tre måneder blev knap 29 ton plastic samlet op fra havet. Teknologien virker, nu begynder ”The Ocean Cleanup” for alvor.

Non-profit-organisationen af samme navn blev grundlagt af hollandske Boyan Slat, da han kun var 18 år gammel. For otte år siden kom han på ideen om at fange plastik fra havet ved hjælp af lange, flydende 'arme'.

Efter en række forbedringer af metoden rapporterer The Ocean Cleanup nu, at det lykkedes at fjerne 28.659 kilo plastik fra Stillehavet. Det bringer en ende på testfasen af ​​projektet, hvilket betyder, at non-profit-organisationen nu kan gå videre til større og bedre implementeringer.

- Selvom det kun er toppen af ​​isbjerget, er disse 29.000 kilo de vigtigste, vi nogensinde har indsamlet, fordi de er bevis på, at oprydning er mulig, sagde Boyan Slat, da testfasen var overstået.

Den berygtede affaldssuppe i Stillehavet, ”Great Pacific Garbage Patch” er et område, som er tre gange så stort som Frankrig. Men nu har det en målskive på ryggen.

The Ocean Cleanup satser nu på at bygge endnu større systemer til at rense havet for plastic. For de ved, at det virker. Organisationen forventer at implementere en flåde på 10 kæmpe systemer, der kan reducere 50 procent af Great Pacific Garbage Patch hvert femte år.

I mellemtiden vil fremtidens plastik blive stoppet i at ende i havet fra floder med organisationens Interceptor-projekter. Teknologien er planlagt til at blive implementeret i løbet af de kommende to år.

Skibe fra Maersk er sat ind for at hjælpe projektet på vej. Ud over skibene og marinesupport fra Maersk Supply Service, yder AP Møller-Maersk også logistikstøtte til The Ocean Cleanup. De sikrer global ende-til-ende-transport af udstyret såsom det indsamlede havplastik og dets flodsystemer – The Interceptor.
theoceancleanup.com

Foto: The Ocean Cleanup/SuppliedKapsejlads

ILCA VM: AP oppe hele første dag

★ Test af sejlbåde

★ Test af Scandi 42: Moderne old fashion dækssalon cruiser

America's Cup

Alinghi's back - Bertarelli smider checken...

World Sailing

Kim Andersen: Anke mod frifindelse afvist

Kapsejlads

TJV: Class 40 podiet fuldendt

Kapsejlads

Ufrivillig bomning koster ARC-deltager livet  

★ Artikel

★ Dansk fyrskib skabte varme i kold krig

Tursejlads

Det regner med penge over Göta Kanalen

Motor

USA: GM ind på markedet for e-motorer

Udvalgte artikler *


Produktnyt