Flere end 800 aktioner i 2021!

DSRS har aldrig hjulpet så mange nødstedte sejlere på havet i de indre, danske farvande som i 2021. Motorhavarier og grundstødninger er blandt de aktioner, DSRS oplever flest af.

Forleden kom det frem, at antallet af redninger til havs fra Kystredningstjenester, Søværnet m.fl. er steget markant i både 2020 og i 2021. Den store stigning i antallet af redningsaktioner kan Dansk Søredningsselskab, DSRS, skrive under på. 

I 2021 har DSRS foreløbig udført ikke færre end 831 redningsaktioner i de indre, danske farvande. I 2020 var tallet på samme tid af året på 762 aktioner. Året før - i 2019 - havde DSRS i alt kun 599 aktioner for hele året. DSRS mener, at det øgede antal aktioner blandt andet har baggrund i corona-situationen, hvor flere nye sejlere end før har søgt oplevelser på havet. 

Dansk Søredningsselskab har ligesom andre redningstjenester haft et voldsomt travlt 2021 på de 12 redningsstationer. Topscorerne for aktioner er motorhavarier og grundstødninger, og organisationen regner med for første gang at nå over 900 operationer, når året er omme. 

- Når vi i 2021 pt. har haft flere aktioner end i tidligere år, skyldes det både, at der i coronaåret 2020 og her i 2021 er kommet flere usikre og nye sejlere på havet. Men også at flere og flere får øjnene op for, at man ved problemer på havet kan tilkalde gratis hjælp fra os. Når der kommer stadigt flere mennesker på havet, kommer der indlysende flere aktioner, fordi nye sejleres fokus på sikkerhed ikke altid er i højsædet. Derfor tager vi i DSRS i efteråret ud til sejlklubber og holder foredrag om sikkerhed til søs, for forbyggelse er som altid bedst, siger formanden i DSRS, Steen Wintlev-Jensen. Og han tlføjer: - Vi opfordrer også alle nye sejlere, der skal på havet, til at sørge for at få taget de relevante uddannelser og melde sig ind i den lokale sejlklub, så man får de rette råd fra erfarne sejlere.

Har du lyst til at læse mere om DSRS, så bringer vi i magasinet 572, som er på gaden frem til midt oktober, en længere portræt-artikel af 'de fantastiske frivillige' fra Dansk Søredningsselskab.

Er du abonnent, så logger du bare ind og læser. Ønsker du at købe magasinet i en e-udgave, skan dette lade sig gøre, ved at klikke på forsiden herunder

forside 572

I galleriet finder du en statistik over havariårsag:

 

 


GalleriKort nyt

Luksusyacht til små 4 millioner op i røg

★ Interview & Portræt

★ Nicolas fotograferer fra skyen

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Hvis der er noget vi glæder os til...

USA: GM ind på markedet for e-motorer

Der er en ny kat i byen