Unik mulighed til Vegvisir Race

Vegvisir Race har tilmeldte fra hele 11 nationaliteter. Blandt dem også franskmænd og blandt franskmændene er stifteren af værftet og brandet LiteBoat Mathieu Bonnier. Han er en erfaren herre inden for adventure racing og har blandt andet roret over Atlanten solo og vundet Race to Alaska.

Nu stiller han til start i Vegvisir Race – for anden gang. Første gang var i 2019, hvor han efter sejladsen udtalte at det var et ”crazy race” fordi han blev overrasket over, at Smålandsfarvandet omkring Omø kan være så barskt at besejle, med den kraftige strøm og de krappe søer.

Liteboat tegnet af hot shot
Nu, som dengang, stiller han op i 2Star-løbet, der starter fredag i en af sine egne både den såkaldte LiteBoat XP20 som er en båd fyldt med finesser og innovation. Den kan blandt andet roes på ægte singlesculler maner med et rullesæde og kulfiber åre, den har en ustaget mast og ingen bom og så sejler den som drøm. Det er i øvrigt tegnet at Samuel Mannuard som er den hotteste designer inden for de franske Class 40 og IMOCA 60 både netop nu.

Nyborg-borgere vinder en tur
For borgere i Nyborg Kommune er der mulighed for at komme ud at se starterne fra en Liteboat torsdag eftermiddag, når de store felter på 225 sømil og 158 sømil banerne starter. Der kører således en konkurrence for byens borgere, hvor vinderne inviteres med om bord på de unikke franske både. Mathieu Bonnier har to både med en XP20 – som for øvrigt vandt titlen som European Yacht of the Year i Special Yacht kategorien i 2019 – og dens lillesøster til en Liteboat XP16.

Demo-sejlads 5. september
Mathieu Bonnier vil sejle Vegvisirs 80 sømil bane, der starter fredag aften. Han og co-skipper Mathieu Laperche forventes i mål i løbet af lørdagen. Dette er imidlertid ikke noget, der kan lægge en dæmper på den energiske franskmand. For søndag er han klar til at tale med interesserede og give prøvesejladser i både XP16 og XP20.

Hvis du er interesseret vide mere om bådene, at møde Mathieu Bonnier og/eller at få en demotur i Nyborg søndag den 5. september, så kontakt den danske forhandler Fritz Ganzhorn fra firmaet Co-Row Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


GalleriMotor

USA: GM ind på markedet for e-motorer

Kapsejlads

ILCA VM: Kan Rindom køre den hjem på rutinen? 

Kapsejlads

Se de vilde Vegvisir Race Nyborg 2022 baner

Bådudstillinger

Boot Düsseldorf skærper reglerne for adgang

Kort nyt

ARC-sejlere i kamp mod plastikforurening med droner   

Kapsejlads

TJV: Ultime-podiet på plads   

Kort nyt

Film: Sejleren, der aldrig forlod sin båd - premiere fredag

Udvalgte artikler *


Produktnyt