Særudstilling om Troels Kløvedal - læs magasin artikel om Museet

Danmarks Museum for Lystsejlads i Svendborg byder på en særudstilling om sejleren, eventyreren og forfatteren Troels Kløvedal frem til den 1. august.

Med en model af Nordkaperen og plancher med fotografier, citater, kort og billeder skildres Troels Kløvedals farverige liv i en udstilling, der fortæller om drømme, sejladser, forelskelser og fællesskaber på de varme verdenshave og ved eksotiske kyster.

– Det er et stort scoop for os at kunne vise udstillingen. Vi er oven i købet så heldige at få den her op til sejlersæsonen, siger museets formand, Hans Fokdal, Svendborg til Fyens Amts Avis.

Hans Fokdal roste i sin åbningstale museets frivillige, der har knoklet for at få det hele på plads.

Også medlem af museets støtteforening, Troels Kløvedals nære, personlige ven og Nordkaper-medsejler, Henrik Johannes Bredsdorff, fortalte historier ved åbningen om sin tid på Nordkaperen.

På museet kan man desuden opleve Svend Billesbølles permanent udstillede jordomsejler-båd, Stormy II, og fortællingen om solo-jordomsejler Christian Liebergreen fra Tåsinge.

Udstillingen ”Frihedens Værksted” i museumshallen på Frederiksøen er gratis at opleve og kan besøges indtil den 1. august.

I vores søstermedie magasinet BÅD, bragte vi tilbage i november 2020 en portræt-artikel om de flittige frivillige på Danmarks Museum for Lystsejlads. I dagens anledning, så kan du læse artiklen i vores PLUS sektion, helt gratis her.
Kilde: Fyns Amts Avis.OL

Kommentar: Det er bare så overskudsagtigt…

Bådudstillinger

Flydende bådmesse melder om rigeligt at se på...

OL

Topresultater fra de danske sejlere ved OL

OL

Opdatering fra onsdagens OL-sejladser

★ Test af sejlbåde

Saffier SE 27: Bedste dagsejler til dato, basta

OL

Rindom kan holde hviledag i gult

Udvalgte artikler *