Bådbygger- og sejlmageruddannelsen flytter tilbage til Helsingør

I Helsingør får bådebyggerne mere plads at boltre sig på, og det har været afgørende for beslutningen om at flytte Danmarks eneste bådebyggeruddannelse fra Hillerød til Helsingør allerede om nogle få måneder.

Det er en kæmpe gevinst for de unge, det lokale erhvervsliv og Helsingør Kommune, at de maritime håndværksfag bliver samlet i Helsingør, skriver Benedikte Kiær, borgmester for Helsingør Kommune, på et opslag på Facebook.
Hun skriver videre:

”Vi arbejder i forvejen med at få uddannelserne ind i deres rette element om få år – nemlig i en af værftshallerne, og dermed tæt ved havn og kyst. Men U/NORD vil allerede nu styrke de maritime håndværksfag, som hvert år oplever meget større søgning end, hvad der er af pladser. Ved at flytte til Helsingør, kan der optages flere ligesom uddannelsesmiljøet bliver styrket. Der er stor efterspørgsel efter de færdiguddannede både nationalt og internationalt, da U/NORDs maritime uddannelser er kendt for at høre til verdens bedste.”

– Vi har en fantastisk tilgang af elever, og vi har haft folk på venteliste, men nu kan vi fordoble vores elevoptag. Til sommer begynder to hold af 25 elever som bådebyggere og sejlmagere, fortæller uddannelseschef Jacob Krøyer Olsen fra U/Nord til Sjællandske Nyheder.

Som følge af en spare- og centraliseringsplan blev bådebyggeruddannelsen i 2013 flyttet fra Helsingør til Hillerød, men nu er den altså på vej tilbage, og lokaler med værkstedsfaciliteter er ved at blive gjort klar.

­– Det er vigtigt for en maritim uddannelse, at den er placeret i et maritimt miljø. Mange elever kommer fra maritime byer, og det er vigtigt for selvforståelsen. Mange af vores elever sejler meget seriøst, ligesom vi tester vores joller, og der er det bare lidt bedre i Helsingør end i en sø i Hillerød, siger uddannelseschef Jacob Krøyer Olsen til den sjællandske avis.
Kilde: Sn.dk Helsingør og Hal 16 Maritimt værksted i Helsingør på Facebook


Udvalgte artikler *