Efterlysning: Har du ejet 'Perlen' - eller kender nogen der har?

Related Articles: Smugleriets Danmarkshistorie

På bloggen 'Lystsejlads Danmark' har man en fin ambition om at medvirke til: at udbrede kendskabet til vor sejlende kulturarv - at få bevaret historien om vore ældre træbåde, og at øge interessen for sejlsporten i bred forstand. Alt samme noget, som vi her på Bådmagasinet meget gerne vil støtte og bakke op. Senest har initiativtagerne forsøgt at finde hjælp - og yderligere informationer vedrørende 'Perlen'. På Facebook kan man således læse:

Efterlysningen lyder:
”PERLEN” – Vi søger denne Smugler-Yachts historie...

Denne smukke motoryacht var i 1960-erne på avisernes forsider og blev landskendt, da den blev anvendt til smugling af store mængder cigaretter og spiritus. Båden blev i to omgange (1966 hhv. 1968) opbragt og konfiskeret og efterfølgende solgt på auktion, men da bådens papirer ikke fulgte med, kendes bådens fortid ikke.

Skibsbevaringsfonden har erklæret denne båd for bevaringsværdig, og af den grund efterlyser vi nu alle relevante oplysninger, der kan identificere bådens tidligere ejere, byggestedet samt konstruktøren.

Båden havde fra 1969 til 1994 flere private ejere på Sydsjælland/Lolland-Falster, hvis identitet/-er vi efterlyser. Båden blev i 1994 købt i Vordingborg af en person med fornavnet ”Jan”, så hvis du kender til denne person eller andre tidligere ejere, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. (mail, red.)

Tilbage i BÅD 557 / 2019 - side 24-27, bragte magasinet BÅD en historie om de danske smuglere. Du får hele BÅD 557 i en e-udgave, ved at klikke på billedet.

smuglere

Læs mere om 'Perlen' og efterlysningen på bloggen her


Udvalgte artikler *