Bob Fisher er død - blev 85 år

Sejlsportens mest respekterede journalist, forfatter til en bunke bøger om sejlsport, den legendariske sejladsjournalist Bob Fisher, er død - han blev 85 år gammel.

Nyheden blev af familien offentliggjort på Facebook i går, mandag den 25. januar med teksten: ”Det er med en sådan sorg, at Dee, Alice og Carolyne er nødt til at formidle bortgangen af vores fantastiske, unikke og ekstraordinære mand og far Bob".

En legende
Bob Fisher blev en journalistisk legende i hans levetid og efterlader en arv i sejladsjournalistikken, og der vil gå mange mange år før hans indsat bliver overgået - hvis nogensinde?

I over 65 år skrev han om sejlsport, rapporterede om - og fra alle de store begivenheder, og deltog også selv aktiv i mange af disse.

Bob voksede op i Brightlingsea, nord øst for London, og vandt sin første kapsejlads i en alder af blot to år, da hans far tog ham med ud på floden Colne, i en af Brightlingsea One-Design.

Herefter blev det til mange sejre og titler. Bob Fisher var navigator på rekorder over Atlanten, han sejlede Twohanded rundt om Storbritannien med Sir Robin Knox-Johnston. Men Fischers helt store passion blev America's Cup, og hans kendskab til emnet var dybdegående, og hans meninger blev respekteret - og det blev til mange store bøger omhandlende America's Cup fra Bob's pen.

Bob Fisher var som en af de få journalister akkrediteret tilbage ved OL i Tokyo i 1964, og det seneste vi hørt fra Bob, var da han i 2019 var på vandet, hvor han nød en dag ude og se INEOS Team UK træne - han kunne ikke dy sig, og spekulerede på, om ikke det var på tide America's Cup vendte tilbage til J-klassens dage. Trist at netop Bob Fischer ikke fik lov til at opleve en mulig finale mellem netop INEOS og EmiratesTeam New Zealand.

Bob vil blive savnet af alle i den maritime mediebranche, og utallige andre i hele verden.

Æret være hans mindeKapsejlads

ILCA VM: AP oppe hele første dag

★ Test af sejlbåde

★ Test af Scandi 42: Moderne old fashion dækssalon cruiser

America's Cup

Alinghi's back - Bertarelli smider checken...

World Sailing

Kim Andersen: Anke mod frifindelse afvist

Kapsejlads

TJV: Class 40 podiet fuldendt

Kapsejlads

Ufrivillig bomning koster ARC-deltager livet  

★ Artikel

★ Dansk fyrskib skabte varme i kold krig

Tursejlads

Det regner med penge over Göta Kanalen

Motor

USA: GM ind på markedet for e-motorer

Udvalgte artikler *


Produktnyt