Sejlsportscentret hædret

’Et smukt og godt eksempel på nybyggeri’ – sådan lyder kåringen fra Aarhus Kommune til det Int. Sejlsportscenter.

Aarhus Kommune præmierer nemlig igen i år smukke og gode eksempler på nybyggeri, byfornyelse samt butiksfacader og skiltning, i smilets by.

Rådmand Bünyamin Simsek overrakte tirsdag præmier til bygherrer, arkitekter og ejere i byrådssalen på Aarhus Rådhus, hvor stadsarkitekt Stephen Willacy fremhævede præmieringerne af ”Nybyggeri”, ”Byfornyelse” samt ”Skiltning/Facader”, alle som indsatser han er meget glad for.

”Det gælder ikke mindst, når de er udfoldet til både at omfatte eksempler på boliger, sports- og kulturinstitutioner, transformation af udslidte bygninger og nye tilføjelser til vores smukke by. Ved at have fokus på at høj arkitektonisk kvalitet skaber gode rammer for vores liv, fastholder vi byens historiske identitet og kvaliteter. Byfornyelsens særlige opgave er at forene gammelt med nyt og stimulere til fortsat udvikling på baggrund af en forståelse for det eksisterende,” udtalte Simsek.

Årets præmieringer
Det overordnede tema for dette års udvælgelse er, på linje med Arkitektforeningens tema i 2020, ’det gode boligmiljø og fællesskaber’ – og mon ikke det lige præcis er ‘fællesskaber’ som gør at Sejlsportscentret blev nomineret?

Bedømmelseskomiteens motivering lyder:
"Som resultatet af en international inviteret arkitekturkonkurrence, udgør Aarhus Int. Sejlsports¬center en arkitektur, der matcher ambitionsniveauet. Projektet tilfører en ny dimension til stedet, og det lykkes at skabe en bygning, der tilfører stedet en ny stolthed, ved at anerkende det stedsspecifikke og historiske afsæt. Der er tale om en helstøbt arkitektur i beton og glas, hvor eksteriør og interiør hænger smukt sammen. Huset indskriver sig i den nordiske tradition, hvor enkelthed i form, funktion, materialer og konstruktion sammentænkes i en helstøbt kunstnerisk idé. Huset og stedet hænger uløseligt sammen."


Galleri


Udvalgte artikler *