Fregatten Jylland fejrer hele to fubilæer og fyrer kanonen af

Når Fregatten Jylland tænder lysene i skibets rig og fyrer kanonen af på fredag, den 20. november - markerer institutionen hele to jubilæer og skyder samtidig julen godt og grundigt i gang.

Det kommer ikke til at gå stille for sig, når to jubilæer markeres og julen søsættes på Fregatten Jylland. 20. november er nemlig 160-året for skibets stabelafløb i København og oven i det, er 2020 også 60-året for fregattens ankomst til Ebeltoft. Fregatten Jylland markerer jubilæerne ved at affyre kanonen på bastionen klokken 16, tænde lysene i riggen og tilbyde rabatter året ud.

- Fregatten Jylland rammer to jubilæer i år, og det vil vi gerne markere med en kanonaffyring. I samme omgang søsætter vi julen ved at tænde lysene i fregattens rig; lys som vi generøst fik doneret af Sparekassen Kronjylland i 2019. Endelig runder vi et begivenhedsrigt år af ved at give jubilæumsrabatter resten af året, udtaler direktør på Fregatten Jylland, Karin Buhl Slæggerup.

Corona kræver nytænkt julefejring
På grund af de gældende Corona-restriktioner har institutionen besluttet ikke at invitere til begivenheden, ej heller at afholde den traditionsrige juleskafning i december. I stedet nytænkes juleperioden med flotte juletræer, lys og julepynt omkring og på skibet samt en konkurrence, hvor Fregatten Jylland udlodder en stor julekurv.

- Selvom vi i år ikke kan invitere gæster til den traditionelle lystænding og juleskafning, skal julen selvfølgelig ikke aflyses på Fregatten Jylland. I stedet sænker vi entreen til 60 kroner for voksne og seks kroner for børn resten af året, så gæsterne kan opleve julestemning på skibet og se lysene lyse himlen op. Og så sætter vi en stor julekurv for hele familien på spil, fortsætter Karin Buhl Slæggerup.

For at få fingrene i julegavekurven, der indeholder gaver for hele familien, kan gæsterne gå på jagt efter små drillenisse-mus, som iklædt røde nissehuer har gemt sig i alle fregatten Jyllands afkroge. Gættes antallet rigtigt, er man et museskridt tættere på julekurven.

foto 2

Julegavekurven, med godter til hele familien. Seneste nyheder
Kapsejlads

Classisk Fyn Rundt: Tilmelding åben - nye løb i den...

Vendée Globe

Den hidtil mest dramatiske uge

Kort nyt

Moody DS 41 - løber med Britisk Yachting Award

Kort nyt

FTLF byder velkommen til ny kontakt på Bali!

Vendée Globe

Vendée Globe: Hvor mange UFO’er er der egentlig derude?

★ Gør det selv

Gør båden mindre fysisk krævende

Havne

Nye flydebroer til Rungsted Havn

Branchenyt

Intim jule-båd-udstilling hos Baadhuset i Beder

Kort nyt

Fra skibsdæk til unikke plankebordeSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder