Fregatten Jylland fejrer hele to fubilæer og fyrer kanonen af

Når Fregatten Jylland tænder lysene i skibets rig og fyrer kanonen af på fredag, den 20. november - markerer institutionen hele to jubilæer og skyder samtidig julen godt og grundigt i gang.

Det kommer ikke til at gå stille for sig, når to jubilæer markeres og julen søsættes på Fregatten Jylland. 20. november er nemlig 160-året for skibets stabelafløb i København og oven i det, er 2020 også 60-året for fregattens ankomst til Ebeltoft. Fregatten Jylland markerer jubilæerne ved at affyre kanonen på bastionen klokken 16, tænde lysene i riggen og tilbyde rabatter året ud.

- Fregatten Jylland rammer to jubilæer i år, og det vil vi gerne markere med en kanonaffyring. I samme omgang søsætter vi julen ved at tænde lysene i fregattens rig; lys som vi generøst fik doneret af Sparekassen Kronjylland i 2019. Endelig runder vi et begivenhedsrigt år af ved at give jubilæumsrabatter resten af året, udtaler direktør på Fregatten Jylland, Karin Buhl Slæggerup.

Corona kræver nytænkt julefejring
På grund af de gældende Corona-restriktioner har institutionen besluttet ikke at invitere til begivenheden, ej heller at afholde den traditionsrige juleskafning i december. I stedet nytænkes juleperioden med flotte juletræer, lys og julepynt omkring og på skibet samt en konkurrence, hvor Fregatten Jylland udlodder en stor julekurv.

- Selvom vi i år ikke kan invitere gæster til den traditionelle lystænding og juleskafning, skal julen selvfølgelig ikke aflyses på Fregatten Jylland. I stedet sænker vi entreen til 60 kroner for voksne og seks kroner for børn resten af året, så gæsterne kan opleve julestemning på skibet og se lysene lyse himlen op. Og så sætter vi en stor julekurv for hele familien på spil, fortsætter Karin Buhl Slæggerup.

For at få fingrene i julegavekurven, der indeholder gaver for hele familien, kan gæsterne gå på jagt efter små drillenisse-mus, som iklædt røde nissehuer har gemt sig i alle fregatten Jyllands afkroge. Gættes antallet rigtigt, er man et museskridt tættere på julekurven.

foto 2

Julegavekurven, med godter til hele familien. OL

Opdatering fra onsdagens OL-sejladser

★ Test af sejlbåde

Saffier SE 27: Bedste dagsejler til dato, basta

OL

Rindom kan holde hviledag i gult

Kapsejlads

Grade One Drage stævne til Dragør

Kort nyt

Syddjurs vandfestival nærmer sig

OL

Ups and down for Rindom

OL

Lærke Buhl-Hansen med helt fremme

Udvalgte artikler *