Klar til Silverrudder for niende gang

Related Articles: Nye startlinjer til Silverrudder i 2019

Der er ikke mange kapsejladser i det Herrens år 2020, der har overlevet pandemiens græshoppesværm over jordens overflade. Men Silverrudder gør. Den starter fredag morgen i Svendborg, som den har gjort hvert eneste år siden 2012, hvor 16 både sejlede rundt om Fyn.

De seneste år har der været venteliste, på trods af hele 450 startnumre.

Fokus på sejladsen
Men alt er ikke helt som det plejer. Philip Cossen, som er talsmand for verdens største singlehandsejlads, siger at man har været nødt til at fokusere på selve kernen i arrangementet, nemlig sejladsen alene rundt om Fyn. Den foregår nemlig helt som den plejer. Lige så snart starten er gået, er sejlerne alene i hver sin båd, og spredt ud over et stort område. Deltagerne vil formentlig være landets mest coronasikrede personer, så længe sejladsen varer.

Og det kan blive en lang sejlads – vejrmeldingen er knapt så opløftende. Der er meldt meget lidt vind, og til tider slet ikke noget. Det kan stadig nå at ændre sig.

Dialog med myndigheder
Ole Ingemann Nielsen er igen Event Director, og han fortæller til Bådmagasinet, at man har været i tæt dialog med myndighederne, og spurgt ind til hvordan man kunne gennemføre arrangementet i den nuværende situation.
”I styregruppen sidder der folk med høj kompetence, blandt andet en professor i medicin, en overlæge og en tidligere vicepolitidirektør”, siger han. ”Vi har blandt andet gjort det, at vi har adskilt faciliteterne til vores frivillige og sejlerne. Meeting point er åbent for deltagere med armbånd, der viser at de er registrerede deltagere, og der er krav om mundbind. Skippermødet bliver gennemført med zoner, der sikrer den fornødne fysiske distancering, men mødet kan også følges online. Der bliver ingen fælles middag, men sejlerne kan hente et færdigpakket måltid, som de kan indtage om bord.”

Rundt 400 startende
Ole Ingemann Nielsen fortæller at Svendborg Havn lige nu er fuldpakket med både og sejlere i alle afskygninger. Man regner med at rundt regnet 400 både er ankommet, og der er opstået den helt særlige stemning, som kendetegner Silverrudder. 
Første start er klokken 10 fredag morgen, sidste start går klokken 13, og du kan følge sejladsen på tracking her.

Se mere på Silverrudders hjemmesideSeneste nyheder

Citat...'Vi har fart på hele vinteren'

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder

Finn: Mandeparkering i Egå

Kort Nyt

Citat...'Vi har fart på hele vinteren'

Motor

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder

Kapsejlads

Finn: Mandeparkering i Egå

★ Gør det selv

★ Autopiloten: Den elektroniske rorsmand er vokset med opgaven

Branchenyt

Vækst skaber drømmejobs i bådbranchen

America's Cup

Americas Cup: Surt show for tilskuerne - og New Zealand

Kort Nyt

Eksplosiv stigning i smitte blandt sejlerne fra Uge-42...

★ Interview & Portræt

★ Med mor ved roret

Udvalgte artikler *


Produktnyt