Nyt bådmærke – kun elektrisk

Voltaire 33 SKY – 100 sømil i rækkevidde med ni knob elektrisk drevet!

Nyt firma entrerer på bådmarkedet med en ny, elektrisk katamaran: Den tysk-amerikanske bådproducent, Voltaire Yachts, med hovedkvarter i Berlin, har udviklet et nyt koncept til motorbåde, der giver nul-emissioner, har god ydelse og samtidig tilbyder luksus. Der er tale om et nyt bådmærke, der udelukkende vil producere miljørigtige både til elektrisk fremdrift.

Skroget er bygget i hørfibre og bioepoxyharpiks. Den hørbaseret naturfiberkomposit er et højtydende materiale, der anvendes i bilsport og kendt for sin sejhed og strukturelle egenskaber.

Det gør ikke ligefrem båden billigere. Men Voltaire og andre luksusværfter har implementeret dette bæredygtige materiale til bådebyggeri for at sænke deres CO2-udledning, og for at genskabe fornøjelsen ved at bygge både.

Deres første model er Voltaire 33 SKY. Det er en åben båd til dagsture: Der er en stor hjørnesofa i cockpittet, god plads til solbadning, et højtloftet toilet og i modsatte side et pantry med køleskab. Rækkevidden angives at være 100 sømil for den 9,9 m lange båd, der har to smalle skrog med lang vandlinje, som skal skabe stabilitet og gøre sejladsen behagelig glidende.

Voltaire 33 SKY er udstyret med et højkvalitetsbatteri til elektrisk fremdrivning, som er fremstillet i Tyskland. To Torqeedo Deep Blue-motorer med 50 kW effekt; hver placeret i de to skrog, hvilket gør det muligt for yachten at dreje rundt på stedet. De prisbelønnede i3-batterier leveres af den tyske bilproducent BMW og er testet i mere end et årti. Der følger ni års garanti på batterierne, standardforsikringsevne og verdensomspændende service er yderligere fordele ved ejerskab af en Voltaire 33 SKY.

Båden kan genoplades natten over i en almindelig marina, mens den med en hurtigoplader kan oplades til 80 procent på blot en-to timer.

Den elektriske katamaran vil blive fremstillet til levering i 2021 på en fabrik i Daedalus Yachts i North Carolina, USA.

VOLTAIRE 33 SKY:
Længde: 9,90 m
Bredde: 4,00 m
Vægt: 4,7 ton
Motor: Torqeedo Deep Blue - 2 × 50 kW
Batterier: BMW i3 - 2 × 42,2 kWh
Tophastighed: 17-20 knob
Cruising: 12 knob
Område: 100 M ved 9 knob
CE-klasse: B (12 personer)
Design: Jonas Hertwig / Voltaire Electric Yachts
Builders: USA, Edenton, Daedalus Composites LLC
Pris: 389.000 € (plus moms, ca. 3 mio. dkr.)
Info: www.voltaireyachts.com


GalleriKort nyt

I aften - Rindom i Natholdet

Kapsejlads

F18: Stor ros til Aarhus Int. Sejlsportscenter - 'Great city,...

Kapsejlads

Silverrudder 2021: Hvilket jubilæum...vi talte med nogle af de...

Kapsejlads

H-båd: Yes - nyt team øverst på podiet

Kapsejlads

WOW: Vanvittig tæt afgørels i Sundby

Kapsejlads

Congressional Cup: Emil Kjær - lige ved og næsten…

★ Test af motorbåd

★ Motor: Hvad er bedst, påhæng- eller indenbords?

Kort nyt

Aftale sikrer landets første autonome og emissionsfrie...

Kapsejlads

Følg deltagerne i Silverrudder

Udvalgte artikler *