To både i brand i Lillebælt - en er sunket

Related Articles: "Kun en gnist fra katastrofen", Gud forbyde det…, Turister har en nøglerolle i Anholt Havn

Så skete det igen - endnu en gang brand om bord! Søndag formiddag brød to motorbåde i brand i Lillebælt med tyve minutters mellemrum.

Dansk Søredningsselskab Juelsminde, private både og en helikopter fra Forsvaret deltog i redningsarbejdet. Den første båd var en 40 fods motorsejler ved Trelde Næs med fire voksne ombord. Alarmen lyder 10.28 og Dansk Søredningsselskab sejler ud mod båden med to redningsbåde, og Forsvaret sender en SAR helikopter af sted fra Skødstrup. Redningsbåden Charlie Victor 1 fra Juelsminde er fremme kl. 11 efter et alarmopkald klokken 10.28.

Der er heldigvis mange både på vandet, så da redningsbåden ankommer har familien forladt deres motorbåd og er i sikkerhed på en anden båd. Indtrængende havvand i motorrummet har også slukket branden, men da båden bliver ved med at tage vand ind, og redningsfolkene ikke råder over en lænsepumpe, så beslutter man i samråd med JRCC at slæbe båden ind mod land og gerne forsøge at grundstøde den.

Mens forsvarets helikopter holder sig i luften og observerer, indløber der endnu et alarmopkald fra en motorbåd, der ligger længere nede i Lillebælt. Redningsbåden Rescue Juelsminde bliver sendt af sted mod denne båd, mens helikopteren flyver frem og tilbage mellem de to både for at observere, at situationerne ikke eskalerer.

Motorbranden bliver slukket på få minutter, og to børn og to voksne ombord bliver evakueret. Båden slæbes ind til Juelsminde havn. Samtidig slæbes også den første båd ind mod kysten. Den er fyldt med vand, og det tager næsten tre timer.

På hjemmesiden skriver Dansk Søredningsselskab Juelsminde, at den 40 fods motorbåd nu er sikret på lavt vand, og ankeret sørger for, at den ikke flytter sig med strømmen.
Kilder: Dansk Søredningstjeneste Juelsminde og TV2 Fyn.

 dansk søredningstjeneste juelsminde 2

Nummer to båd med motorbåd bliver slæbt ind til Juelsminde af DSRS.Foto: Dansk Søredningsselskab Juelsminde.★ Test af sejlbåde

★ J/80 Versus Melges 24

Kort Nyt

Kom med om bord på en Swan 98 - se video

★ Interview & Portræt

★ Interview, Ib Kunøe: Om bord hos Mr. X-Yachts

Motor

Princess Yacht X95 på vandet

Bådudstillinger

Copenhagen Boat Show 2020 aflyses - vender stærkt tilbage næste...

Sejlsportsliga

Sejlsportsligaen starter sæson nu!

★ Test af sejlbåde

★ Utzon Spidsgatter: Nuttede ”Snuller” - en præmiesluger

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Princess Yacht X95 på vandet

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker