fbpx

Vagtskifte i Sailing Aarhus - nye kræfter træder til

Inkluder i Newsletter: Ja

I de seneste ni år har Jens Villumsen, med titlen som regatta manager, sørget for at Sailing Aarhus har leveret sejlsportsevents af høj kvalitet. Nu træder han så tilbage fra posten i en alder af 67 år og lader ’yngre kræfter komme til’. Trods pension fra Sailing Aarhus bliver det dog ikke et farvel til sejlsporten, som stadig fylder de fleste af Jens’ vågne timer.

’Sejlsportsminister’, ’det hele sejlsportsmenneske’ og én af sejlsportens ’grand old men’. Jens Villumsen har vundet anerkendelse og roser for sin indsats for sejlsporten i både ind- og udland. I de seneste ni år har Sailing Aarhus haft glæde af det nu 67-årige sejlsportskoryfæ, som fra maj 2020 har valgt at lade sig pensionere, men fortsat varetager sin administrative tjans i Kaløvig Bådelaug.

– Jeg har valgt at træde tilbage fra Sailing Aarhus, fordi jeg synes, at det var på tide at vige pladsen for yngre kræfter. Vi har dog lavet en aftale om, at jeg for fremtiden fungerer som ekstern seniorkonsulent og kan hyres ind, hvis der bliver brug for mig. Så jeg vil stadig være med på sidelinjen, fortæller Jens Villumsen, der fortsat kan findes på kontoret i Kaløvig.

Sailing Aarhus vil gerne benytte lejligheden til at sende en stor tak for indsatsen til Jens Villumsen, der ifølge Jon Koch Hansen, direktør i Sailing Aarhus, vil blive savnet.

– Jens har været en stor del af Sailing Aarhus i mange år, og vi kommer helt naturligt til at savne ham. Det bliver ikke et ’farvel’, men et ’på gensyn’, da vi helt sikkert kommer til at gøre brug af Jens’ erfaring til mange af de kommende events, fortæller han.

Sævne-stafetten overdrages 
Nyligt ansatte Per Hjerrild er manden som skal overtage rollen som regatta manager. Det er der nærmest noget poetisk i, da det sin tid var Jens’ skyld, at Per Hjerrild fik interessen for at planlægge og koordinere sejlsportsevents.

– Jeg var vel omkring 20 år, da jeg mødte Jens første gang i Kaløvig, som afviklede de store stævner i Aarhus dengang. Her var han stævneleder, dommer og kursusunderviser, fortæller Per Hjerrild og uddyber:

– Jens havde, ligesom i dag, altid et smittende humør og var god til at hjælpe og lære fra sig. Han er faglig kompetent, en dygtig formidler og altid sjov at lave stævner sammen med. Det er samarbejdet med Jens, der har givet mig lyst til at arbejde med den mere organisatoriske del af sejlsport, forklarer Per Hjerrild.

Skolelærer med stort, bankende sejlsportshjerte
Jens Villumsen er uddannet skolelærer, hvilket han arbejdede som i 20 år, inden sejlsporten blev hans levebrød. Siden har han stort set beskæftiget sig med alt inden for sejlsport, blandt andet som underviser, del af Dansk Sejlunions uddannelsesudvalg, stævneleder, regatta manager, rådgiver og IJ (International Judge), hvilket har ført ham vidt omkring.

– Jeg vil altid være knyttet til sejlsporten, som har givet mig så meget. Det, der har betydet allermest, har været at møde så mange fantastiske mennesker rundt om i verden. Mange, som jeg stadig er i kontakt med den dag i dag, fortæller han og fremhæver EM 2008, VM i 2012 og 2018 samt sin rolle som ’rule adviser’ for den tyske sejlunion ved OL i Rio som få af mange store sejlsportsminder.

Udover fortsat tilknytning til Kaløvig på deltid bruger Jens Villumsen de fleste vågne timer på at engagere sig frivilligt i sejlsporten, ligesom han fortsat fungerer som IJ. Han håber dog at få mere tid til sig selv. Tid til at læse, lytte til musik og drage på tur til blandt andet Skagen og Norge, som han holder særligt af.

Der bliver også tid til egne småprojekter. Faktisk er han netop nu ved at lægge sidste hånd på en dansk oversættelse af den seneste udgave af ‘Das Regelspiel’ – en kapsejladsregelquiz, som vi linker til, når den er klar.
Kilde: Sailing Aarhus




Seneste nyheder

Sjovt koncept bag Venø Rundt

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL






★ Test af sejlbåde

★ Sun Fast 30 OD - lille båd - kæmpe potentiale

Kapsejlads

Sjovt koncept bag Venø Rundt

Kort nyt

Anholts nye redningsbåd sejler stadig ikke 

Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"





Udvalgte artikler *