Museet for Søfart åbner igen - og forlænger med Kløvedal

Fra i morgen, tirsdag den 26. maj. kl. 11 er der igen adgang til Danmarks smukkeste hul i jorden - M/S Museet for Søfart i Helsingør. Og den meget populære udstilling ’Frihedens Værksted – Kløvedal & livet med Nordkaperen’ vil stadig kunne opleves, takket være stor velvilje fra Troels Kløvedals familie, der har udlånt en lang række private genstande fra hjemmet på Djursland og som nu har accepteret at undvære dem i endnu længere tid.

Der er tale om personlige ’skatte’ indsamlet på rejser, kuriøse souvenirs og sjove, men langtfra værdifulde malerier, for ”det rationelle skaffer en føden og fylder ens hverdag, men det er i det irrationelle, at skønheden opstår”, som Troels Kløvedal skrev i erindringsbogen Den tynde hud fra 1994.

M/S Museet for Søfart er tegnet af Bjarke Ingels Group og ligger i en gammel tørdok fra Helsingør Værft – netop dét sted, hvor Troels Kløvedal blev udlært skibselektriker i begyndelsen af tresserne, inden han besluttede sig for at rejse ud i verden. Udstillingen ’Frihedens Værksted – Kløvedal & livet med Nordkaperen’ er nu forlænget indtil udgangen af oktober, og udstillingen er udviklet i et samarbejde mellem Troels Kløvedal og Naturhistorisk Museum og er støttet af Nordea-fonden.World Match Racing Tour

VM Mathc Race: Live fra finaledagen på Bermuda - ***opdateret***

Kort Nyt

Cheftræner kåret i Horsens

World Match Racing Tour

VM Match Race: Dansk finaledeltagelse på Bermuda

World Match Racing Tour

VM i Match Race: BORCH VIDERE TIL SEMI

Kort Nyt

Photo award - stem på din favorit

Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

World Match Racing Tour

VM Match Race: Borch Racing videre til kvartfinalen - se...

★ Tursejlads

★ Vi har set nærmere på Sønderborgs livlige byhavn

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder

Nye: Ibizia 911 Touring og Grand Explorer