Stenfisker nægter at dø

En sjælden og gammel stenfisker har levet en noget omtumlet tilværelse de seneste par år i Nyhavn, ofte på bunden af kanalen. 

Den tidligere ejer blev bedt om at fjerne båden fra Nyhavn mens den endnu var flydende, og styrehuset blev derfor afmonteret, med det formål at kunne komme under broerne. Men endnu en gang gik det galt med pumperne om bord, og båden endte, for fjerde gang i dens lange liv, på bunden af Nyhavn. Hele fire gange har båden nemlig været sunket, og sidste gange endte i en lidt kritisk situation, da ejeren ingen forsikring havde. 

Købt for symbolsk beløb
Beskeden til ejeren om at fjerne båden, stod naturligvis ved magt, Nyhavnsforeningen fik en henvendelse fra bådebygger Lars Meinild i Hundested omkring båden og formidlede kontakten til ejeren.

Hævet med hjælp fra savsmuld
Sammen med Skipperlauget lykkedes det at få hævet båden. Dykkere var nede med liner så der kunne monteres bærestropper til en 25 tons kran. Da båden kom til overfladen blev den pumpet tom  og tætnet med savsmuld og tælle, som på en gammeldags måde blev strøget ud under vandet, for på den måde at blive suget med ind i de sprækker der måtte være, for at tætne båden. Et godt gammelt tricks, som altså stadig virker, og nu ser Stenfiskeren ud til at indgå i et rigtig fint renoveringsprojekt.

Sejles til Hundested
Båden skal indgå i et socialt projekt, hvor Meinilds Bådbyggeri i Hundested skal stå for projektet af en genopbygning af den gamle Stenfisker. Båden skal bringes flot – tilbage til søen, og alle kan synge med på ”Sku’ gammel venskab ej forgå…”Kort Nyt

Kom med ShipShape til 'Private Boat Show'

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Bavaria 36 Cruiser - Go’e detaljer

Kort Nyt

Julivejret var til museums besøg - ny rekord...

Kapsejlads

DM: Ærø sejlforening gør klar til Folkebådene

Kort Nyt

Seneste generation batteriladere: Hvad kan de?

Branchenyt

Garmin på rette vej efter ransomware-angreb

★ Test af motorbåd

★ Liebhaverbåd: Riva Olympic

OL

Det kan blive et meget varmt OL i 2032

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker