fbpx

Virusekspert tvivler på OL-afvikling i 2021

Inkluder i Newsletter: Ja

Den japanske virusekspert, Kentaro Iwata, sår tvivl om, hvorvidt sommer-OL i Tokyo kan afvikles i sommeren 2021. Andre eksperter peger på, at det nu afhænger af, om der kommer en vaccine.

Coronavirus har allerede rykket legene fra i år til næste år, men Kentaro Iwata, der er professor i infektionssygdomme ved Kobes Universitet, tvivler på, at topidrætsfolk og sportsfans fra hele verden er klar til at samles næste år.

– Japan kan muligvis kontrollere virusset næste sommer - det ville jeg ønske - men jeg tror ikke, at det ville være tilfældet over hele kloden, og derfor er jeg meget pessimistisk med hensyn til at kunne afholde OL næste sommer, siger Kentaro Iwata.

Professor Devi Sridhar, der er formand for global sundhed ved University of Edinburgh, er enig.

– Hvis vi ikke får et videnskabeligt gennembrud, synes jeg det ser meget urealistisk ud. På den anden side hører vi, at forskerne måske kan have en vaccine klar inden for et halvt år og måske tidligere. I så fald vil det være realistisk. Men vaccinen må være effektiv, lettilgængelig og kunne tilbydes til en overkommelig pris, siger Professor Devi Sridhar.

OL, som oprindelig var planlagt til 2020, blev tidligere i marts måned flyttet ét år, og skal nu afvikles fra den 23. juli til 8. august. 2021. 

Kilde: AFP og Scuttlebutt









Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet





Udvalgte artikler *