Den store mulighed - alle bør jo holde ferie til søs

Related Articles: Brug båden som sommerhus, Tips til en god sommer

KOMMENTAR: Hele verden er hårdt ramt af Covid-19 virussets hærgen, og lige nu kan det være svært at 'se lyset'. Men på en eller anden måde skal vi ved en fælles ansvarsfuld indsats også nok komme gennem denne hurtigt opstået krise. Med den rigtige indsats kan de normale tilstande vende tilbage, ligeså hurtigt som de forsvandt.

Den måde vi bliver bedt om at stoppe op på, får uundgåeligt en til at tænke over hverdagen – og det er lige præcis her jeg ser store muligheder for den maritime verden, kloden rundt, naturligvis også i Danmark. 

Rejser hårdt ramt
På den korte bane, og her tænker jeg selvfølgelig stadig i måneder – måske halve år, vil rejseaktiviteten naturligt aftage, ja endda måske helt forsvinde! Det er nok ikke så sexet at stige om bord på et krydstogtskib, eller for den sags skyld en A380 med op til 800 mennesker om bord.

Der er brug for andre ferieformer, og her ser jeg sejlads som den helt oplagte mulighed for at slappe af i yderst trygge rammer – ja faktisk har jeg svært at forestille mig bedre muligheder. Frisk luft, kun familien eller nære venner – 'what’s not to like', i disse tider, hvor alle opfordres til at begrænse det at være sammen i større grupper.

Børsen skriver søndag, at priserne på sommerhuse kan få et nøk opad, hvis danskerne skipper sydens sol, til fordel for en sommer under hjemmelige himmelstrøg – og hvorfor kan det ikke ligeså godt ske for bådene?

Her på redaktionen har vi kendskab til flere bådforhandlere som skal levere mange nye både op til sommerferien – også nye sejlbåde, som der ikke er blevet solgt mange af, de seneste par år.

Når aktiemarkedet falder til ro, så har jeg en tro på det vender stærkt tilbage. De grundlæggende forudsætninger for økonomien var sunde inden Covid-19 udbruddet, og det er derfor jeg ser den helt store mulighed for den maritime branche.

Hvis jeg samtidig tager de korrekte miljøbriller på, og løfter flyskam op i bevidstheden, så kan der sagtens blive rift om de både som er til salg.

Alle bør jo holde ferie til søs - muligheden for at gå en stor fremtid i møde eksisterer.

båd552

Lad os benytte lejligheden til at sende tankerne hen på sommertur. Læs en gratis udgave af magasinet BÅD (klik på billedet, red.) hvor vi netop havde fokus på sommertur. Med et login for kun 39,- / mdr. der får du adgang til over 80 magasiner fra arkivet, og naturligvis de nye fremadrettet. Ønsker du magasinet sendt hjem, kan det naturligvis også lade sig gøre. Læs mere om dine muligheder her★ Interview & Portræt

★ Rikke Hvilshøj: Ultimativ frihed - total afkobling

Kort Nyt

Husbåde på Falster er start på ny bydel

Kort Nyt

Sejlere fra Norge slipper for 6-dags reglen

Kort Nyt

Turister har en nøglerolle i Anholt Havn

Kort Nyt

"En eremit i Sargassohavet"

Kort Nyt

Sydhavnens Unge Sejlere fejrer 5 år

★ Test af sejlbåde

★ Waszp på egen krop

Kort Nyt

Ikke overraskende - årets ØRC er udsat

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker

Interessen boomer for at købe båd