fbpx

Jens Quorning: Her er vores checkliste inden søsætning

Hvis man stikker næsen udendørs, kan man dufte det. Ja, endda mærke det i ansigtet. Foråret er på vej.

Læsere på sitet her ved godt hvad det betyder. Vi skal snart ud at sejle igen!

Brugbart for alle
Det vil sige, når båden er sejlklar. Jens Quorning, manden bag Dragonfly, kommer i den forbindelse med en checkliste og nogle gode råd, som er anvendelige hvad enten man er den stolte ejer af en Dragonfly, en LM22, eller hvad som helst derimellem.

port02

Jens Quorning, direktør hos Dragonfly

Vask og rens rig
”Vær særlig opmærksom på riggen”, siger Quorning. ”Så snart masten er oppe, checker de færreste hvordan det står til, før masten kommer ned igen inden næste vinter. En grundig sæbevask, efterfulgt af afrensning med vand, er en god idé. Man kommer tæt på alle riggens dele, og kan samtidig se om der er noget, der kræver opmærksomhed. Især masteskinnen (eller mastesporet på alu-master) skal renses grundigt. Skidt og møg her betyder unødig slid på storsejlets slæder eller vogne. Er der kuglelejer involveret, er det særlig vigtigt. Teflonspray (f.eks McLube) er godt, både i mastespor og på alle bevægelige dele.”

Skal noget udskiftes?
”Check også rigbolte og splitter, samt at kontramøtrikker på vanteskruerne er strammet godt til. Forstagets rullesystem trænger også til et eftersyn. Hvordan det gøres, afhænger af hvilket system man har – det står i manualen hvordan det gøres. Løb også igennem vant og stag, og se efter tegn på skader eller slid. Hos Dragonfly anbefaler vi udskiftning af vant efter 10 år eller 15.000 sømil, og 15 år for forstag. Ellers har styresystemet godt af et eftersyn, mens båden stadig er på land. Det samme gælder zink, propeller, transducer og evt. membran til sejldrev.”

Quorning ønsker i øvrigt alle sejlere en god sommer.

Her på redaktionen arbejder vi på højtryk på en opdateret version af e-magasinet 'Alt om forårsklargøring' - så stay tuned...
Kort nyt

My Song genopstået i ’ClubSwan’ sortimentet

Kapsejlads

49er, Kiel: Rask / Precht satsede alt - det kostede...

Kort nyt

Ja, hvorfor ik' - cirkus på skibet

Kort nyt

GC32, Lagos: Sehested & Co. slutter stærkt af

★ Test af motorbåd

★ Test af Bavaria SR36 - her får du et stort cockpit og masser...

Kort nyt

Norge: Kræver billigere brændstof i sommermånederne

Sejlsportsliga

Gyser i Aalborg - KDY vinder DM-ugen i sidste sejlads

★ Teknik

★ Vi har testet Orca - igen

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?