Kinesiske sejlere bliver hjemme - hvornår ser vi det første stævne aflyst?

Det kan kun været et spørgsmål om tid, før det første stævne bliver aflyst eller flyttet pga. af frygten for Covid-19 smitte.

Kina bliver hjemme
Så sent som i går dukkede der en nyhed op på Facebook, at de Kinesiske sejlere har fået udrejseforbud, og deltager ikke i stævner, minimum en måned frem i tiden. I den professionelle Windsurfing World Cup har man aflyst, og Bordtennis VM er udskudt på ubestemt tid, og netop mens disse linjer forfattes, er det kommet frem at Jacob Fuglsangs cykelhold Astana trækker sig fra al deltagelse i cykelløb frem til 20. marts.!

Stor aktivitet i Italien
Hvis vi ser på vores egen sportsgren sejlsport, så dukker der nogle ganske store stævner op i kalenderen inden for få måneder, og spørgsmålet er nu - mon de bliver gennemført?

Onsdag skrev New York Post at skoler, universiteter, biografer og teaterer vil være lukket frem til 15. marts, alt sammen i forsøg på at få inddemmet Covid-19 udbruddet i nord Italien. 

Næstsidste World Cup inden OL i Tokyo er planlagt til at blive sejlet i Genoa, fra den 11. til 19. april. Det er så tæt på epicentret for Covid-19 virussets udbrud i Europa, at det vist ikke vil være helt forkert at tænke i andre muligheder for World Sailing, og den sidste World Cup, som skal sejles i Enoshima til juni tør vi slet ikke tænke på...

Der sejles Finn Cup på Gardasøen fra den 13. - 15. marts, og når talen falder på Gardasøen, så vil det for de fleste læseres tilfælde uundgåeligt få tankerne hen på det enorme forårsstævne som altid afvikles i Påsken. Over 1.000 optimistjoller plejer at være samlet her. En så stor forsamling af mennesker på så lille et område, vil med stor sandsynlighed være et 'no go'!

Americas Cup World Series er planlagt til at blive sejlet i Cagliari - godt nok på Sardinien, men situationen omkring Covid-19 smitten, udvikler sig, ja næsten time for time, så uden at skabe for meget skræk i folk, så bør man følge situationen tæt.







Kort nyt

Black Friday: Sejlerbogen til særpris – kun i dag

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Utzon spidsgatteren nuttede ”Snuller” - en...

Kort nyt

BÅD 566: Årets store vinterudgave - på gaden nu

Kort nyt

Jules Verne-trofeet: Duel jorden rundt - kampen er i gang

Branchenyt

Seldén leverer kulfibermast til Farr X2

America's Cup

Hvorfor er det så svært at sejle en AC-75? Se video

★ Historien

☆ PDF : Titanic skal sejle igen, skal du med?

Kort nyt

På fisketur? Nyt smart ekkolod fra Garmin

Vendée Globe

Se skaderne på HUGO BOSS - Alex Thomson holder modet oppe



Sailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder