Dorian kaster med både og knuser Bahamas – se video

Related Articles: Dansk langtursejler omkommet under tragiske omstændigheder, Så voldsom var orkanen i de danske havne, WIM: Orkanen Irma blæste finale-stævnet omkuld!

Det er orkansæson igen på den anden side af Atlanten, og årets første super-storm er i fuld gang med at skabe massive ødelæggelser. Dorian går i land i Florida fredag, og vil langsomt bevæge sig mod nordvest, hvor Georgia, South Carolina og North Carolina også vil blive ramt.

Langsom orkan
Orkanen bevæger sig mellem kategori fire og kategori fem – fem er den mest voldsomme der findes. Den bevæger sig også meget langsomt, hvilket øger skaderne markant, og bidrager til større oversvømmelser.

s1 dj736 dorian or 20190903081336

Ødelagte både smidt på land
Bahamas er et ferieparadis, og er også kendt som en drømmedestination for langtursejlere og chartersejlere. Øerne blev ramt 100% af Dorian søndag og mandag. Det er meget usædvanligt, at en orkan bliver hængende i mere end et døgn. Først nu kommer der billeder og information fra øerne, og meget er endnu ukendt – men det står allerede klart at skaderne er massive. Syv dødsfald er foreløbig bekræftet, og tusinder af mennesker er hjemløse. Som man kan se i videoen nederst i artiklen her, ligger der både smidt op på land og væltet eller sunket alle steder.

Mange både i Florida
Så vidt vi er orienteret er der ingen danske både i farvandet ved Bahamas. Almindelig praksis er at søge sikrere farvand på den her årstid. I Florida er der traditionelt mange langtursejlere som lægger deres både op for sæsonen. De bliver sikret på alle mulig måder, men spørgsmålet er om det er nok den her gang.
Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen