fbpx

Brolukning udsættes af hensyn til sejlerne

Inkluder i Newsletter: Ja

En god efterårsnyhed er på vej til sejlere i Roskilde Fjord.

Vejdirektoratet bekræfter, at den planlagte lukning af Kronprins Frederiks Bro i Frederikssund udsættes af hensyn til de mange sejlere, der er aktive på vandet i den sidste del af sejlsæsonen.

Oprindeligt var det planen at lukke broen allerede fra 21. september og 12 uger frem. Nyt udstyr skal monteres på den aldrende bro fra 1935, så broklappen fremover kan fjernstyres fra København. Blandt andre så påpegede Dansk Sejlunion i et høringssvar, at en så tidlig lukning vil ramme sejlerne i området - og dét har Vejdirektoratet altså åbenbart lyttet til.

Brolukningen udskydes til efter efterårsferien midt i oktober. Yderligere ventes en åbningsperiode i november med henblik på gennemsejling til vinteropbevaring.

God dialog med Vejdirektoratet
De præcise datoer for brolukning er endnu ikke på plads, men vil blive bekendtgjort snarest. 'Jeg gerne rose Vejdirektoratet for at vise hensyn til sejlerne. Vi har haft en rigtig god dialog med direktoratet, som i høj grad har vist imødekommenhed over for vores argumenter. Jeg håber, at vi her har skabt et godt eksempel på dialog, som også vil gælde ved kommende broprojekter,' siger Christian Lerche, direktør i Dansk Sejlunion. Konkrete datoer for lukning af Kronprins Frederiks Bro annonceres så snart, de bliver meddelt.

Ny bro åbnet
Når Kronprings Frederiks Bro lukkes senere end først planlagt, så passer det også med at den nye bro i mellemtiden er åbnet, for på sitet Fjorforbindelsen.dk kan man læse - 'om præcis en måned (1. oktober, red.) kan biler, lastbiler og motorcykler benytte Kronprinsesse Marys Bro, når de skal over Roskilde Fjord. Den nye bro forventes at aflaste Kronprins Frederiks Bro mærkbart og at give tidsbesparelser til trafikanterne på op til 30 minutter i morgenmyldretiden.









Kort nyt

Anholts nye redningsbåd sejler stadig ikke 

Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet





Udvalgte artikler *