Skal du sejle på Nordsøen – så få en AIS

Hanstholm kutteren Karbak HM 635 har en opfordring til de lystsejlere, der begiver sig ud i Nordsøen. Få nu en AIS-transponder! Se video.

Kutteren Karbak fra Hanstholm er godt trætte af lystsejlere i Nordsøen, der ikke har AIS. Er vejret bare lidt hårdt, kan de ikke ses på radaren, og er der ikke AIS med om bord er lystbådene stort set usynlige.

– En lille opfordring til lystsejlere, der sejler i Nordsøen. Få en AIS, den koster ikke mange basseører. Tag lige og køb sådan en i sejlfolk, der mener i skal sejle der, hvor der ikke er mange sejlbåde hele tiden. I er dæleme ikke særlig nemme at se, lyder det fra skipperen på Karbak.

seachart ais web
Nordsøen her ved Horns Rev er stærkt trafikeret. Det kan godt betale sig at blive set. Skærmdump, Seapilot

Og et hurtigt kig på det elektroniske søkort over Nordsøen viser, at der er meget trafikeret. Det er stort set erhvervstrafik, og alle har en AIS-transponder om bord. Det er lovpligtigt for erhvervsfartøjer.
Skal du krydse Nordsøen i dit lystfartøj, er pengene givet godt ud, hvis du investerer i en AIS.
Du kan se alle de andre, se hvilken type båd det er (fx fiskeri), hvor hurtigt den sejler og dens kurs. Og alle de andre kan se dig og dine informationer! Og som skipperen på Karbak siger, det koster ikke mange basseører at øge sikkerheden. Priserne starter ved ca. 4000 kr.


Seneste nyheder

Endelig officielt - Dansk SailGP en realitet

Ib Kunøe - nu eneejer af X-Yachts

Giv en gave der holder


Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen