Sommervejret kommer nu

Efter en lidt ustabil start på sommeren, kan meteorlogerne nu love en uge med højere temperaturer og sol. Men noget blandet er det stadig, og der er en del usikkerhed om vejrudviklingen.

Ugen starter med varm og fugtig luft, der strømmer ind over Danmark fra sydvest og vi skal også have flere fronter med regn og byger vestfra. Men i løbet af næste uge forstærkes et højtryk over Sydskandinavien, og meget varm og mere tør luft strømmer efterhånden frem til Danmark. Vinden er overvejende vestlig hele ugen, og der kommer ikke så meget af den.

Denne weekend
Lørdag først tørt med lidt eller nogen sol, men det bliver skyet med en del regn fra vest, måske med torden. Dagtemp. mellem 18 og 23 grader, mod syd lokalt 25 grader, om natten ned mellem 15 og 18 grader. Svag til frisk sydøstlig vind, som om natten drejer mod sydvest.

Søndag byder på lidt sol og spredte byger, måske med torden. Men i løbet af dagen klarer det op med nogen sol og færre byger. Temp. mellem 18 og 23 grader. Om natten mest tørt og til dels klart vejr. Temp. mellem 12 og 16 grader. Svag til frisk vind fra sydvest og vest, i Nordjylland en overgang hård vind.

Lidt kedelig start på ugen
Mandag begynder fint, men efterhånden bliver det skyet fra vest, og der kan en overgang komme regn. Dagtemp. op mellem 17 og 22 grader, om natten ned omkring 15 grader. Let til frisk vind fra sydvest, som drejer mod vest.

Tirsdag begynder lidt kedeligt med regn i de østlige egne, og mod vest tåget. Op ad dagen klarer det op med sol flere steder. Dagtemp. op mellem 21 og 26 grader, om natten ned mellem 13 og 18 grader. Svag til jævn vestlig vind.

Så kommer varmen
Onsdag ser det ud til, at varmen kommer. Dagen starter ganske vist lidt tåget og skyet, men op ad dagen klarer det op, og der kommer med en del sol flere steder. Dagtemp. op mellem 23 og 28 grader og nattemp. ned omkring 16 grader. Vinden bliver svag til jævn omkring vest eller skiftende.

Torsdag og fredag er meteorlogerne mere usikre, men det bliver antagelig tørt og varmt.

DMI skriver: Udsigten er ret sikker frem til mandag, mens nedbørsmængderne lørdag er usikre. Fra tirsdag er det noget usikkert hvor varmt det bliver og hvor længe varmen bliver ved.

Vi krydser fingre for en god uge på vandet.Seneste nyheder

Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen