Alarm afbrød indvielse af ny redningsstation

Lørdag indviede Dansk Søredningsselskab den nye redningsstation i Løgstør - indvielsen fik dog et noget andet forløb end forventet, og den nye redningsstation fik sin ilddåb.

– Midt under fotograferingen af redningsmandskabet fik vi en melding fra en lokal om, at et sejlskib tilsyneladende stod på grund i Smakmøllebugten mellem Løgstør og Aggersundbroen. Fra havnens molehoved kunne vi ganske rigtigt også konstatere, at et skib med fokken sat var gået på grund, fortæller Kristian Hansen, der er koordinator i Dansk Søredningsselskab til Bådmagasinet.

Tre mand gik øjeblikkeligt ud i redningsbåden Charlie Victor 1. Ved ankomsten, 3-4 minutter senere konstaterede de, at en tysk singlehandsejler lå livløs om bord. To reddere kom om bord, og de gik prompte i gang med hjertemassage. Redningsbåden Charlie Victor 1 gik med det samme tilbage til Løgstør efter hjertestarter og yderligere en redder.

Redningshelikopter sat ind
Kommunikationen mellem redningsbåden og DSRS-Løgstørs kommandostation i land foregik over VHF kanal 16. Her meldte en redningshelikopter ind, at man havde hørt hvad der foregik, og at den nu var på vej til stedet fra Livø. Charlie Victor 1 og redningshelikopteren nåede frem omtrent samtidig. Der gik ca. fem minutter fra første ankomst til den forulykkede båd til den tredje redder var ombord på det forulykkede skib med hjertestarter - alt i mens havde de ombordværende reddere fortsat hjertemassagen.

– Da helikopterens redder kort tid efter nåede frem, var meldingen klar fra lægen i helikopteren: Den forulykkede skulle bjerges op i helikopteren hurtigst muligt, idet man her havde langt bedre muligheder for at redde mandens liv. I et effektivt og hurtigt samarbejde blev den forulykkede bjerget og fløjet til Aalborg, forklarer Kristian Hansen.

Død ved ankomst til Aalborg sygehus
Trods den livreddende førstehjælp og ikke mindst hurtig reaktionstid fra både JRCC, DSRS-Løgstør og ikke mindst redningshelikopteren fra ESK 722 fik episoden desværre ikke en lykkelig slutning. Manden blev erklæret død ved ankomsten til Aalborg sygehus.

DSRS- Løgstør fik herefter bjerget det grundstødte skib og sejlet det i god behold til Løgstør.

Efter indvielsen lørdag skulle borgmester Per Bach Laursen og teknik- og miljøudvalgsformand Uffe Bro have været med redningsbåden til Livø for at indvie den nyrenoverede havn der. Grundet den alvorlige og akutte redningsaktion, måtte de to politikere i stedet tage færgen.★ Interview & Portræt

★ Rikke Hvilshøj: Ultimativ frihed - total afkobling

Kort Nyt

Husbåde på Falster er start på ny bydel

Kort Nyt

Sejlere fra Norge slipper for 6-dags reglen

Kort Nyt

Turister har en nøglerolle i Anholt Havn

Kort Nyt

"En eremit i Sargassohavet"

Kort Nyt

Sydhavnens Unge Sejlere fejrer 5 år

★ Test af sejlbåde

★ Waszp på egen krop

Kort Nyt

Ikke overraskende - årets ØRC er udsat

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker

Interessen boomer for at købe båd