Skolerne i Oure ny sportsklub i Dansk Sejlunion

For første gang er en skole udnævnt som sportsklub i Dansk Sejlunion. I forvejen er der tætte relationer mellem Dansk Sejlunion og Oure, som tilbyder kvalificeret træning og et bredt udbud af bådtyper.

Antallet af sportsklubber vokser markant dette forår. For få uger siden var det Roskilde Sejlklub og Thurø Sejlklub, der trådte ind i Dansk Sejlunions netværk af sportsklubber.
Nu er turen så kommet til den første skole - og ikke overraskende er det Oure Efterskole og Oue Kostgymnasium, der står først i rækken.

Skolerne i Oure og Dansk Sejlunion har i årevis haft tætte samarbejdsrelationer - ikke mindst i tilknytning til den årlige Uge 42-træningslejr. Nu får samarbejdet så et yderligere niveau lagt ovenpå.
"Oure er i høj grad en rollemodel for skoler med sejlsport på programmet. I Oure er der kvalificeret træning flere gange ugentlig, og de unge kan vælge mellem et bredt udbud af både - fx Laser, 29er, Nacra eller J/70. På den måde er Oure er virkelig godt udviklingstrin for en ung sejler, der gerne vil afprøve sit potentiale," forklarer Nicolas Brandt Hansen, klubkonsulent i Dansk Sejlunion.

Vigtig indgang til sejlsporten

"Det gælder også, når de unge forlader opholdet på Oure. Her gælder det om at anvise et lokalt klubtilbud, hvor de kan fortsætte deres sportslige udvikling, og det hjælper vi gerne med som sejlunion via vores samarbejde med Oure," tilføjer Nicholas Brandt.

I det hele taget får efterskoler og højskoler stadig større betydning for tilgangen til sejlsporten - i kraft af skolernes speciallinjer, hvor outdoor og vandsport er på programmet mange steder i landet.
"På skolerne kan de unge udvikle både sømandskab og sportslige færdigheder. Ikke mindst for mange unge uden sejlerbaggrund i familien kan et ophold på efterskole eller højskole være præcis den trædesten, der får dem ind i miljøet og i gang med at sejle," siger Nicolas Brandt Hansen.

Som noget nyt kan efterskoler og højskoler i dag søge optagelse som medlem af Dansk Sejlunion. Medlemskabet er en mulighed oven på de vedtægtsændringer, der blev vedtaget på Dansk Sejlunions generalforsamling tidligere i år.

Her er de 11 sportsklubber
Dansk Sejlunions sportsklub-koncept er støttet af Spar Nord Fonden. Listen over sportsklubber tæller nu i alt ti klubber samt nu også Skolerne i Oure:
Yachtklubben Furesøen, Horsens Sejlklub, Hellerup Sejlklub, KDY, Middelfart Sejlklub, Sejlklubben Køge Bugt, Kolding Sejlklub, Sønderborg Yacht-Club, Roskilde Sejlklub, Thurø Sejlklub - og Skolerne i Oure.

Fire centrale kriterier for at opnå status som sportsklub:

  1. politisk forankring af klubbens rammer for sportslig udvikling

  2. navngiven ungdomsleder med ansvar for konceptet 

  3. klubben er Ungdomsvenlig Sejlklub 

  4. adgang til træning og aktiviteter hele året

Derudover anbefaler Dansk Sejlunion en række forhold, bl.a. udviklingsplaner, uddannede trænere, sejladstræning flere gange ugentligt i sæsonen, fysisk træning og sociale aktiviteter.

Få mere at vide om sportsklubkonceptet ved at kontakte Dansk Sejlunions klubkonsulent Nicolas Brandt Hansen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.★ Interview & Portræt

★ Rikke Hvilshøj: Ultimativ frihed - total afkobling

Kort Nyt

Husbåde på Falster er start på ny bydel

Kort Nyt

Sejlere fra Norge slipper for 6-dags reglen

Kort Nyt

Turister har en nøglerolle i Anholt Havn

Kort Nyt

"En eremit i Sargassohavet"

Kort Nyt

Sydhavnens Unge Sejlere fejrer 5 år

★ Test af sejlbåde

★ Waszp på egen krop

Kort Nyt

Ikke overraskende - årets ØRC er udsat

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker

Interessen boomer for at købe båd