Sejl til havnefester i den danske sommer

Sommeren byder på høj aktivitet i danske lystbådehavne. Inden længe banker sæsonen på døren og meget tyder på, at vi går en begivenhedsrig sæson i møde.
På havneguide.dk finder du en kalender, hvor du kan søge efter musikarrangementer, markeder, maritime events og oplevelser for børn omkring havne over hele landet. Derudover kan du under de enkelte havne se, hvilke lokale begivenheder, der lokker, før du anløber en havn.

Havneguide kan også downloades som app, den hedder Tursejler. Eller du kan lægge Havneguide.dk som et bogmærke på din telefon eller tablet, så har du altid guiden lige ved hånden.

Herunder et udpluk af de mange havnefestivaler, der venter i juli og august, hvis du er til glade fester og god musik med havudsigt:

JULI

Tunø Festival 4. juli – 7. juli

En hyggelig og lille intim festival hvor generationer fester side om side i trygge rammer. Fællessang, nærvær og hygge på den smukke ø. 

tunøfestival.dk og er du sejlet hertil i egen båd, kan du læse mere om Tunø Havn her.

Hundested Havnefest d. 4.- 7. juli 2019

Ved Hundested Havnefest kan man bl.a. opleve: Levende musik, asfaltbal, stort tivoli, bankospil, drinks og kaffe i Hawaiibar samt friske fiskefileter i Kulmulen og sildebord m.m. i Hønsehuset. Her er fadøl i Lumskebugten, travaljeroning og meget mere.

hundestedhavnefest.dk og Hundested Havn.

Juelsminde Havnefest, d. 10. juli - 14. juli 2019

Juelsminde Havnefest er altid i uge 28. Det er østkystens største havnefest med underholdning og også rig mulighed for at nyde alt det Juelsminde kan tilbyde, spisesteder omgivet af maritimt miljø og atmosfære ved havnen.

juelsmindehavnefest.dk og se faciliteterne i Juelsminde Havn
.

Aalbæk Havnefest, d. 11. juli – 14. juli 2019

Aalbæk genopliver havnefesten efter 26 år. Musikfestival med masser af aktiviteter for børn og aktive sjæle. Her er hoppeborge, rutsjebaner, superjumper, boksering og meget mere! I samarbejde med HopOgRul vil der blive et kæmpe legeland på mere end 500 Kvm, her vil der være alt fra høje rutsjebaner til store trampoliner.

aalbaek-havnefest.dk og læs mere om Aalbæk Havn.

Samsø Festivalen, 17. – 20. juli 2019

Sejl til festival på Samsø, der altid finder sted i uge 29. I år fejrer festivalen 30-års jubilæum. Festivalen på Samsø er blevet populær som aldrig før, med hygge, sol, strand, vand og musik – det er den hyggeligste oplevelse. 

samfest.dk og link til Ballen Havn på Samsø.

Bagenkop By- og Havnefest d. 9.-14. juli 2019

Det bliver en brag af en fest, der i år fejrer 60-års jubilæum! På havnen er der tivoli, boder, mad- og dansetelte samt masser af god musik. Der er entre til festpladsen. Bagenkop By- og Havnefest og Bagenkop Lystbådehavn.

Hou Havnefest d. 12.-14. juli 2019
Når sommeren er på sit højeste, er det som sædvanlig havnefesten, der præger bybilledet i Hou. I den 2. weekend i juli går det atter løs på Hou Havn, så glæd jer til et brag af en havnefest.

houhavnefest.dk og til Hou Havn (Odder) 
 
AUGUST

Bork Festival, 31. juli – 3. august 2019

Bork Festival er en traditionsrig musikfestival, der finder sted i uge 31 hvert år og i år kan fejre 40-års jubilæum. Festivalen er et af de største musikalske samlingspunkter i Vestjylland, og ligger i den sydlige ende af Ringkøbing Fjord ved Bork Havn. Programmet byder på mere end 40 koncerter over fire dage.

borkfestival.dk og Bork Havn.

Kerteminde Havnefest d. 3.-4. august 2019

Første weekend i august afholder Kerteminde den traditionsrige havnefest, der hvert år byder på havneshow og masser af underholdning i teltene på havnen i Kerteminde. Kom og mærk den hyggelige stemning, der kendetegner Kerteminde Havnefest.

Link til Kerteminde Havnefest og Kerteminde Havn & Marina.

Makrel Festival Odden Havn, 16.-18. august 2019

Arrangeres i samarbejde med Odsherreds Sportsfiskerforening og VisitOdsherred. Målet er at skabe en hyggelig havnefest med afslappet samvær, god mad og masser af lystfiskerhistorier. Her er også DM i makrelfiskeri, hvor præmien er 50.000 kr. 

makrelfestival.dk og se mere om Odden Havn.

Wonderfestiwall, Bornholm, d. 15. – 18. august 2019

Musikfestival for foden af vartegnet den gamle borgruin Hammershus. Her vil du, foruden den unikke beliggenhed, kunne opleve både store og små kunstnere med alt fra det nye upcoming, til fremadstormende danske og udenlandske musikalske stjerner.

wonderfestiwall.dk og se Allinge Havn.

Vedbæk Havnedag d. 25. august 2019

Vær med til en festlig dag med aktiviteter, oplevelser, konkurrencer og underholdning. 

vedbækhavnedag.dk og Vedbæk Havn.

Næstved Havnefestival, 31. august – 1. september 2019

Foreningen Næstved Havnefestival og Foreningen Suså Havn arrangerer Næstved Havnefestival 2019. I år gøres arrangementet endnu større, der er marked, masser af underholdning for store og små. Og der arbejdes på at udvide med Rock på Havnen om aftenen!

maerknaestved.dk - se mere om Næstved Kanalhavn her.

Søg inspiration til turen på Danmarks største havneportal for lystsejlere på havneguide.dk, når du skal planlægge sejlturen.★ Interview & Portræt

★ Rikke Hvilshøj: Ultimativ frihed - total afkobling

Kort Nyt

Husbåde på Falster er start på ny bydel

Kort Nyt

Sejlere fra Norge slipper for 6-dags reglen

Kort Nyt

Turister har en nøglerolle i Anholt Havn

Kort Nyt

"En eremit i Sargassohavet"

Kort Nyt

Sydhavnens Unge Sejlere fejrer 5 år

★ Test af sejlbåde

★ Waszp på egen krop

Kort Nyt

Ikke overraskende - årets ØRC er udsat

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker

Interessen boomer for at købe båd