Ny politibåd i Københavns Havn

Som følge af vandscooterulykken i maj 2017, hvor to udenlandske studerende blev dræbt, opruster Station 1 nu med helt nydesignet alu-RIB båd, så fartsyndere i havnen kan stoppes mere effektivt end tidligere.

Med en topfart på omkring 50 knob har Københavns Politi gode kort på hånden, når det drejer sig om at kunne bevæge sig let og ubesværet i Københavns Havn og omegn.

Specialdesignet fra Svendborg værft
Båden er projekteret, tegnet og bygget af Svendborg Yacht Værft, gennem et tæt samarbejde med politiet. Svendborg Yacht Værft er eksperter indenfor udvikling af aluminiumsbåde, og har gennem tiden konstrueret både til beredskabsstyrelsen samt store aluminiumssejlbåde på helt op til 50 fod. Den nye båd til politiet vejer 2,8 ton inkl. en fuld tank på 280 liter.

Topfarten klares af to 250 hestes Mercury V8 Verado påhængsmotorer, som er monteret agter på den 9,2 meter lange og 3 meter brede alu-RIB båd.

Båden er bl.a. udstyret med en specialdesignet 30 - 35 cm tyk kunststof-fenderliste langs hele rælingen. Det letter hurtig til- og fralægning samt eventuel bording af andre både.

politibaad stige web

Endnu en god detalje er en luge i bagbord side, der ved åbning samtidig aktiverer en badestige. Er der folk i vandet, letter stigen arbejdet med at få folk effektivt og hurtigt ud af vandet.

Testsejladser hen over sommeren
Med plads til otte passagerer og op til tre besætningsmedlemmer er der rig mulighed for at tage folk om bord, såfremt det påkræves.

Københavns Politi lejer først båden i et år, hvorefter de kan vælge at købe den. Efter prøvesejladser blev den afhentet i sidste uge og sejlet til København. Den 133 sømil lange tur tog lige under fem timer.

I løbet af sommeren testes båden hos Station 1, og bliver den en succes, forventes lignende modeller at blive implementeret hos indsatsstyrkerne, hundepatruljer på vandet og en lang række andre politimæssige aktiviteter. Seneste nyheder

Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout