Hornbæk Havnefest går tilbage til det oprindelige

Kritikken haglede sidste år ned over Hornbæk Havnefest. Det var alt for dyrt at deltage, et forsalg med billetgebyr vakte modstand og havnefesten var ikke børnefamilievenlig nok, lød en del af kritikken, og det har bestyrelsen taget til sig.

Man skal jo forsøge sig med noget nyt engang imellem, men hvis det ikke dutter, så er det ingen skam at gå tilbage til det oprindelige. Det er bestyrelsen for Hornbæk Havnefest enige om, og derfor bliver årets brag af en fest ligesom i de gode gamle dage

– Der var lidt for meget fnidder sidste år, og det har bestyrelsen nu valgt at lægge bag sig og i stedet koncentrere sig om at lave en havnefest med vægt på traditioner, det kendte og ikke mindst det lokale, lyder det fra folkene bag Havnefesten.

Musik a la Hornbæk
Således kan de optrædende musikere relatere sig til Hornbæk på en eller anden måde, og på scenen kan man hen over de tre dage festen varer opleve blandt andet Souvenirs, Gasbox, Sweet Charlie Five, Læderhalsene, Beverly Hills Orchestra, Sunshine Boys og Poul Halberg & Friends.

Slidskeræs og damefrokost
Havnefesten finder sted den 26.-27. og 28. juli, og ligesom tidligere år forventes det, at 10.000 mennesker lægger vejen forbi de tre dage.

– Hornbæks havnefest har sit helt eget udtryk, og udover de lokale musikere betyder det plankedyst, masser af børneaktiviteter, sildebord, damefrokost, sildekasse-grandprix, og det legendariske slidskeræs, som allerede har en halv snes tilmeldte både - men der er plads til flere, understreges det.

Kritikken af sidste års prispolitik betyder, at det kommer til at koste 80 kroner pr. dag at komme ind for voksne og 40 kroner for børn - uanset programmet. Billetter sælges ved indgangen og ikke i forsalg.

Alligevel forventer havnefestbestyrelsen et overskud i størrelsesordenen 240.000 kroner til ligelig fordeling mellem de fire arrangerende klubber: Hornbæk Idrætsforening, Hornbæk Bådeklub, Hornbæk Havneforening og Fonden Hornbæk Havn.

Omkring 350 frivillige sørger for at afvikle havnefesten i Hornbæk, og de passer de mange forskellige aktiviteter og boder.

I år bliver der gjort ekstra meget ud af børneaktiviteterne. Om søndagen kommer Mek Pek med sit store Åh Abe-show med Anna Spejlæg og Anton Falk, der blive sildekasseræs med racerkører Thorkild Thyrring som kommentator, og ansigtsmaling, krabberæs og hospitalsklovne er andre af de børnevenlige indslag.

Folkekøkken, også for vegetarer
I år bliver der ingen Piratbar. Efter fem år har Jens Bertram besluttet at holde en pause, men det betyder ikke at man ikke gå nyde det kulinariske på molen. Denne gang bliver det med «Fredsfisken« - en udløber af det populære Folkekøkkenet Hornbæk, som Kim Bjærre står i spidsen for.

Den nye madbod er tænkt som et hyggeligt og tilbagelænet hjørne, hvor maden er 100 procent vegansk. Desuden bydes der på fællessang og levende musik.

– Vi glæder os til at servere et alternativ til den mad, der ellers kan købes til havnefesten. Alt er pantebaseret, og vi garanterer, at det kommer til at smage godt, forsikrer Kim Bjærre.
Det obligatoriske tivoli kommer heller ikke til at mangle i år, så egentlig er alting ved det gamle.

Hornbæk Havnefest blev første gang holdt i 1881, og det er den ældste havnefest i Danmark – kun afbrudt af nogle år under krigen.

Se program mm. på linket her★ Test af sejlbåde

★ J/80 Versus Melges 24

Kort Nyt

Kom med om bord på en Swan 98 - se video

★ Interview & Portræt

★ Interview, Ib Kunøe: Om bord hos Mr. X-Yachts

Motor

Princess Yacht X95 på vandet

Bådudstillinger

Copenhagen Boat Show 2020 aflyses - vender stærkt tilbage næste...

Sejlsportsliga

Sejlsportsligaen starter sæson nu!

★ Test af sejlbåde

★ Utzon Spidsgatter: Nuttede ”Snuller” - en præmiesluger

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Princess Yacht X95 på vandet

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker