Svenske Nimbus køber finske Bella

Den svenske motorbådsproducent Nimbus Boats Sweden AB har opkøbt det finske firma Bella Veneet Oy, der producerer motorbåde til fritidsbrug. Med i handlen følger også bådforhandler Flipper Marin AB i Täby, Sverige.

Bella-Veneet Oy er grundlagt af Raimo Sonninen i 1970. Virksomheden fremstiller både i byerne Kuopio og Larsmo, Finland og beskæftiger 150 personer. Bella koncernen består af fire forskellige mærker; Bella, Flipper, Aquador og, den seneste tilføjelse: aluminium-bådserien Falcon. Eksport tegner sig for 78% af salget, med kunder i 25 lande. Samarbejdet med Brunswick Marine, fabrikant af Mercury-motoren, der startede i 2003, da Brunswick erhvervede 36 % af Bella-Veneet Oy, vil fortsætte uændret efter overtagelsen.

Nimbus Boats startede i 1968 og er en af ​​Europas førende fabrikanter af fritidsbåde. Bortset fra mærket Nimbus, udvikler, producerer og sælger firmaet Alukin og Paragon Yachts til det globale marked. Produktionen foregår tre steder, med hovedproduktionsenheden placeret lige udenfor Mariestad, Sverige. Fartøjer sælges til forbrugerne via et globalt forhandlernetværk. Eksportandelen overstiger 70%, og selskabets omsætning for 2018 anslås til 500 mio. kr. Virksomheden har 145 ansatte.

"Gennem fusionen af to bådproducenter med så stærke traditioner, vil vores tilstedeværelse blive styrket i Norden, og ud fra dette perspektiv vil vi skabe en robust platform for yderligere global ekspansion. Da vi nu bliver et ægte mærkevarehus, skal vi sørge for at opmuntre og afbalancere vores mærker i forhold til hinanden, " siger Jan-Erik Lindström, adm. direktør for Nimbus Boats.Seneste nyheder

16 havne sammen om nyt turismefremstød

'Livline' fra Esmark til Waterz

To nye konsulentjob ledige i Dansk Sejlunion


Sailing World News