fbpx

To fiskere reddet efter 20 dage

Inkluder i Newsletter: Ja

Efter 20 dage til havs blev to fiskere reddet ved en tilfældighed.

De to uheldige fiskere satte sejl fra Costa Rica den 1. december. Men en kraftig vind blæste deres båd langt væk fra positionen ved deres net, mens de sov. Efter at have brugt alt brændstoffet i et forsøg på at vende tilbage, befandt sejlerne sig et sted mellem Grand Cayman og Jamaica.

Efter 20 dage blev de ved et rent tilfælde fundet af krydstogtskibet ”Empress of the Seas”. Da var de to uheldige sømænd løbet tør for mad og vand.

Ted Miller, talsmand for rederiet Royal Caribbean International sagde, at krydstogtskibet havde spottet et signallys fra fiskernes fartøj. Empress of the Seas sejlede mod dem, og fik en mindre båd i vandet med et besætningsmedlem om bord, der hjalp med at undsætte fiskerne.

Den heldige redning blev muliggjort, fordi Empress of the Seas var blevet omdirigeret fra Cienfuegos, Cuba til Ocho Rios på Jamaica, for at undgå dårligt vejr, sagde Miller. Om bord på krydstogtskibet fik sejlerne lægehjælp, mad og vand. Ingen skader blev rapporteret, selv om mændene havde forladt Costa Rica med mad og vand til kun syv dage.

Den overordnede meteorolog for Royal Caribbean International, James Van Fleet, skrev på Twitter, at redningen var "et julemirakel".

"Det var rent held. Fakta er, at vi ikke ville have været i det område, på det tidspunkt, hvis vi ikke var blevet omdirrigeret til Ocho Rios, Jamaica," skrev han.

Van Fleet bemærker, at en af ​​fiskerne var i en så svækket tilstand, at redningsbesætningen måtte bære ham om bord på krydstogtskibet. Da Empress of the Seas ankom til Ocho Rios, havde manden genvundet sin styrke, og var i stand til at gå igen.









Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet





Udvalgte artikler *