fbpx

Dobbelt fødselsdag hos Nordship

Inkluder i Newsletter: Ja

Den dobbelte fødselsdag hos Nordship blev holdt uden festivitas, da værftet i Lunderskov ved Kolding har travlt – alt for travlt til at holde fest.
– Der er snart messer i Düsseldorf og Fredericia, og vi stiller bl.a. med Faurby 46 designet af Lars Olsen fra Danish Marine design. Desuden har vi travlt med flere store nybygninger, fortæller Lars Buchwald til Bådmagasinet.

Vi skiller os ud på kvalitet
Nordship Yachts gik i 2014 sammen med Faurby, og værftet bygger nu Nordship, Faurby og Nordic Cruiser. Og netop Faurby 46 har været en succes. Værftet har bestilling på tre stk. der bygges i øjeblikket.
– Vi skiller os ud på kvalitet, og det er der heldigvis kunder til. Vi har den højeste omsætning i de seneste 6-7 år, og ordrebogen er fuld frem til sommer, fortæller Lars Buchwald.

Hal på 10.000 m2
Nordship kan udover salg og nybygning af både også tilbyde sig som totalleverandør. Værftet råder over 10.000 m2 hal til vinteropbevaring, reparation og service. Derudover har værftet en stor sprøjtehal, hvor der lakeres og males.
– Det er vores primære opgave at lave nybyggeri, men vores kunder er glade for, at vi også kan tilbyde at lave diverse reparationer og service henover vinteren, tilføjer Lars Buchwald.

I lighed med mange andre værfter i Danmark har Nordship også haft en udfordring med at skaffe mandskab, men der er ikke mange værfter, der fremstiller alt selv. Det gør Nordship, inklusive beslag mm.
– Så det går godt, for mange vil gerne arbejde hos os – netop fordi de får lov til at lave det hele fra bunden, og arbejdet er varieret, fastslår Lars Buchwald.

Vi spørger lidt frækt om de 65 år betyder, at Lars Buchwald snart takker af. Men det er langt fra tilfældet.
Nej, det er ikke aktuelt. Der er grund til optimisme i øjeblikket, men det kan jo vende lynhurtigt. Vi planlægger ca. fem år frem, og nogle gange 10 år frem. Jeg har ingen planer om at stoppe, vi er ikke pessimister, men realister, slutter Lars Buchwald.

Om Nordship Yachts

Det danske værft Nordship Yachts Aps blev grundlagt i 1978 under navnet Buchwald Yachtværft. Firmaets grundlægger Lars Buchwald startede med apteringsarbejde, og som underleverandør til en række velkendte danske bådværfter. Gennem årene er der opbygget en omfattende viden fra prototyper, udvikling af kapsejladsbåde samt fremstilling af one-off projekter og bygning af flere jordomsejlere.

I 1988 erhvervede Lars Buchwald rettighederne til Nordship bådprogrammet, hvilket blev starten til et omfattende udviklingsprogram, hvor alle erfaringerne fra tidligere konstruktioner blev integreret i videreudviklingen af nye Nordship modeller. Nordship Programmet dominerer i dag værftets produktion i en sådan grad, at navnet er ændret til Nordship Yachts Aps.

I starten af 90erne lanceredes de første dæksalon både og i dag består programmet udelukkende af dæksalonbåde der produceres til den enkelte kundes specifikationer og ønsker.
I 2008 kunne værftet så fejre 30-års jubilæum samtidig med at man flyttede til nye lokaler på værftets nuværende adresse i Lunderskov. I 2014 indledtes samarbejdet med Faurby Yachts.
Nordship Yachts der fyldte 40 år i går regnes i dag til en af de førende producenter af dæksaloonbåde.

Du kan læse meget mere på Nordship Yachts hjemmeside her.









Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet





Udvalgte artikler *