fbpx

Bavaria lever - produktion og leveringer sikret måneder frem

Inkluder i Newsletter: Ja

Den helt store nyhed som ramte den maritime verdenspresse fredag eftermiddag - at Bavaria Yachtbau var gået konkurs, rystede mange i branchen en hel del - det havde man simpelthen ikke set komme. Efter flotte beretninger fra seneste store bådudstilling i Düsseldorf, fornemmede man at det meget store tyske værft var på rette køl, hvilket skulle vise sig ikke at være tilfældet.

Ingen bobestyrer

Driften, og dermed jobbet for de 600 ansatte, er sikret frem til sommeren, og produktionen samt leveringerne kan fortsætte problemfrit.

Det er Forbundsretten i Würzburg, som har valgt at sætte en midlertidig ledelse ind, som erstatning for Lutz Henkel, Bavarias forhenværende CEO som blev fritstillet i sidste uge.

Tobias Brinkmann er navnet på den midlertidige 'nye' chef, som kommer fra et højt respekteret advokatfirma i Hamburg, og Brinkmann skal sammen med den tilbageværende eksisterende ledelse arbejde på at få rettet forretningen op. Man har valgt denne model, frem for at sætte en direkte bobestyrer ind i Bavaria.

Kontinuitet og ny investor

Første prioritet er at sikrer kontinuitet, og at få ekspederet allerede eksisterende ordre. Det er en forudsætning at det lykkedes, for at tage fat på anden del af opgaven - at finde en ny investor som ønsker at stabiliserer virksomheden på langt sigt.

Bavaria har i mange år været førende inden for den teknologiske produktion med samlebåndsproduktion, og det forlyder faktisk at det netop er udfordringer i produktionen og omstillingen samt modificeringen af samme, som har skabt problemer for Bavaria.

I følge en repræsentant fra de to tidligere investorer Oaktree og Anchorage, så er en af hovedårsagerne til den økonomiske elendighed mangel på effektivitet i produktionen.

Lys i mørket

En af de positive nyheder i denne ellers så triste nyhed er, at konkursbegæringen på Bavaria Yachtbau GmbH, udelukkende går på dette selskab, og har INGEN indvirkning på Bavarias franske datterselskab Bavaria Catamaranc i Rochefort, bedre kendt under navnet Nautitech, som værftet købte for få år siden. Nautitech kan fortsætte deres forretningen, uanset udfaldet af begæringen mod Bavaria.

Link til historien på tyske Yacht.de her




Seneste nyheder





Kapsejlads

Sjovt koncept bag Venø Rundt

Kort nyt

Anholts nye redningsbåd sejler stadig ikke 

Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord





Udvalgte artikler *