Georg Stage totalrenoveres

Stiftelsens Georg Stages Minde har taget første skridt til en renovering af Georg Stage II, så skibet fra 1935 i løbet af få år bliver så godt som nyt. Takket være store millionbevillinger fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, fra Aktieselskabet Dampskibsselskabet Orients Fond og fra Augustinus Fonden er første skridt taget i processen mod bogstaveligt talt at skabe et skoleskib, der er bedre, end da det var nyt.

Skibet selv er blevet løbende vedligeholdt, men de senere år har man både i skibets dagligdag og i udgifterne til den løbende vedligeholdelse kunne mærke, at 80 år er lang tid for et stålskib. Der har vist sig flere og flere småproblemer rundt omkring, og behovet for en renovering er blevet mere og mere akut.

Nu renoveres skibet gennemgribende. Først og fremmest vil det sige, at al apteringen tages ud og skibet sandblæses. På den måde kan der laves en kvalitetskontrol af alt det stål, som udgør skibets klædning og rygrad. Dette arbejde udføres i øjeblikket på Assens Værft.

Sandblæst

Georg Stage på værftet i Assens, hvor det er sandblæst og primet. Foto: Assens Skibsværft

Fase to omfatter agterskibet, som er den omfangsmæssigt mindste del af ombygningen, men hvor langt de fleste af de historiske interiører befinder sig. I fase tre renoveres midterskibet, som ikke er så bevaringsmæssigt indviklet, men omfatter langt det meste stål.

Denne renovering vil betyde en levetidsforlængelse for skibet på 30-50 år. "Derfor er vi utroligt glade for den opbakning vi har fået til dette projekt. A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har doneret kr. 10 mio., Aktieselskabet Dampskibsselskabet Orients Fondkr. 10 mio., og Augustinus Fonden kr. 1,5 mio. Dertil kommer, at Stiftelsen selv over de sidste mange år har lagt penge til side af arv og gaver, som vi har modtaget fra forskellig side", lyder det fra Asser Amdisen, der er direktør for Georg Stage.Kapsejlads

Round Denmark Race har sat dato på eventet

Kort nyt

På Værftsmuseet kan du bygge skibe i efterårsferien

SailGP

SailGP: Highlights fra den vildeste weekend 'ever'

★ Artikel

★ Kinesisk statsstøtte til World Sailing ?

Kort nyt

Finn 'Beton' modtager den største hæder i dansk sejlsport

★ Interview & Portræt

★ Hvor der er vilje er der (faktisk!) vej

Kort nyt

Raymarine - nu med mere skarphed og kontrol

Udvalgte artikler *