fbpx

Contendertræningslejr i meget let luft

 

I år kan den være svær at kalde en efterårstræningslejr, for da contenderfeltet ankom til Skovshoved Sejlklub, som var hjemstedet for træningslejren i 2015, var det ikke efterårsvejr, der mødte deltagerne. Derimod varme og absolut ingen vind.

Derfor startede contender-sejlerne lørdagen i klubhuset, hvor de fik diskuteret trim, og træner Bjarke Johnsen (verdensmester 2011) delte ud af sine trimtricks.

Efter en tidlig frokost kom der lidt, med streg under lidt, vind, så sejlerne tog ud. De sidste af sejlerne måtte dog slæbes ud til den vindstribe, som Bjarke i gummibåden havde fundet ude på Øresund. Her blev der lagt en kort bane, hvor feltet fik trænet i at sejle fart i meget lidt vind, ligesom taktik på læns blev et tema, som blev kraftigt diskuteret efterfølgende. Særligt i disse forhold viste det sig, at den rette taktik kunne betyde meget på lænsebenet. Efter sejladserne blev de andre sejlere beriget af Søren Andreasen (verdensmester 2013) og Bjarkes tricks til at sejle et godt lænseben.

Contender træningslejr

Meget lidt luft på Sundet.

Allerede lørdag aften kunne deltagerne se på vejrudsigten, at chancen for at få sejlet søndag var meget lille. Så kort inden middagen blev det besluttet at aflyse søndagens træning. Og det var nok også en god beslutning, for da et et par af sejlerne alligevel mødtes på havnen søndag morgen for at hente joller, så var der tæt tåge og helt fladt vand – ikke en vindkrusning kunne ses på Sundet.

God sæson for den danske klasse

Den danske contenderklasse har igen i år vist sejlerverden, at de kan blande os helt i toppen. I år var det Jesper Nielsen fra Aabenraa Sejlklub, der var helt fremme, da han vandt det store traditionsstævne Kieler Woche i juni måned. Også til VM var der danskere med fremme. VM blev i juli sejlet i Holland i kraftig vind. Her var bedste dansker Søren Andreasen fra Hellerup, som sluttede på femtepladsen.

Få en tur

Contenderen er en en-mands-jolle med trapez. Designet er australsk og går tilbage til 1960erne. I Danmark er der felter i Aarhus, Roskilde og Hellerup samt et par enkelte sejlere andre steder i landet. Contenderklassen i Danmark har klubjoller flere steder, så man kan sagtens få en prøvetur, hvis man gerne vil sejle stærkt i en en-mands-jolle.Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?