520 ØRC deltagere fejrer sejlsporten

Bådmagasinet stiller med Henrik Hansen og undertegnede, redaktionens 2 sureste, gnavne og gamle mænd til ØRC. At dele oplevelsen med Hansen i lederhosen, med dig - kære læser - bliver et af weekendens højdepunkter.

125 både og 520 sejlere, ØRC er aldrig set større, konkurrencen har aldrig været hårdere. Årets tema er tyrolerfesten, hvorfor Hansen skal finde sine barndoms lederhosen med seler og klap frem.

Dockan i Malmø er omdannet til den berygtede afterski helligdom MooserWirt i St. Anton, en location hvor der er blev observeret flere festlig overrislede sejlere i skisæsonen. {redmod}Håber at naboerne til Dockan er advaret om disse sejlere og deres glade liv på lørdag?

Det der startede som en spøg i 2010 der hurtig fik vind i sejlene. Mads Christensen, Casper Engen Peetz, Jørgen Krogh og Trine Fabienke etablerede en ØRC Facebook gruppe, og hurtigt kom der flere til. I 2013 skrev jeg selv om festen der "ingen ende ville tage".

Forsat er det en social sammenkomst for sejlere med et snært (yderst begrænset,red.) af konkurrence, men hovedvægt på 'konkurrence med et glimt i øjet´ - En sjov og anderledes oplevelse på vandet, hvor alle kan være med og socialisere på tværs af sejlkundskaber, alder, bådklasser, klubber mm. Et samlingspunkt for fjollet kant, skæve idéer, humoristisk tilsnit og 'højt til loftet'. Kort sagt et arrangement lavet af sejlere, for sejlere

I år bliver ingen undtagelse, ØRC bliver sejlsportens helt store Award show, sejlportens svar på filmverdens Robert, Bodil og Oscar. Igen sprænger ØRC rammerne, for hvad der er muligt. Der skal være plads til både det skæve grin og stille forargelse.

De 15 kategorier kommer til at ramme bredt, bedste udsmykning, skøreste påfund. Showet og de mange glade modtagere understreger at DNAét i ØRC´en ligger i at deltagerne selv er med til at forme sejladsen med deres store engagement og de mange pragtfulde fjollede tiltag. Det unikke ved ØRC, er netop det, at alle aldersgrupper, høj og lav, nybegynder eller garvede rotter - sejler og har det sjovt sammen.

Og i ØRC har man naturligvis ikke en præmieoverrækkelse, nææ - her taler vi om Awards! Det er i følge Bådmagasinets kilder den første kapsejlads i verden der erstatter præmieoverrækkelsen med et Awardshow.

Awardshowet afvikles i forbindelse med middagen på "Glasklart", der med 38 meters lofthøjde giver god plads til de mange sejler egoer. Musikken leveres ØRC eget hus orkester "ØRCens sønner" der også spillede i 2014.

Nu gælder det en skæg weekend, når starten går ud for Hellerup lørdag kl. 13.30. Tilbage er kun jagten på den rigtig farve grønne buks, og så bede til at vejrguderne er os sejlere venligt stemte igen i år?

- Og så sejler Bådmagasinets journalist Øyvind Bordal forøvirgt Silverrudder - for anden gang ...Seneste nyheder
Kort Nyt

Gode tips og råd, når båden skal på land

★ Test af motorbåd

★ Smartliner Fisher 23 - Designet til lystfiskeren

Kapsejlads

Sejlerlandsholdet klar til EM i 49er - 49erFX og Nacra - men...

Bådudstillinger

Vi ses på BoatShow.fr

Kort Nyt

Jules Verne trofæet: Hvem kommer under 40 døgn? Se video

Kort Nyt

Dansk Søredningsselskab: Station nummer 12 hejser flaget

Kapsejlads

Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

Surf

Udsat Waterz stævne afvikles start oktober

Kort Nyt

Tyske sejlere angrebet af pirater nær Spanien

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Luffe 58 - Trimmes med knapper

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Mercury lancerer fabriksrenoveret motor

Ny udgave af den elektriske båd Eelex 8000

Mercury med nyt "Smart Tow"