fbpx

Årets julegaveide nomineret i design-konkurrence

Inkluder i Newsletter: Ja

Den danskdesignede Vaavud vindmåler til smartphones er nomineret i verdens mest prestigefyldte designkonkurrence for nyt marineudstyr, DAME 2013.

Nomineringen er i kategorien 'Marineelektronik & marinerelateret software' og indikerer, at Vaavud er godt på vej til at nå sin mission om at skabe den bedste vindmåler i verden.

Vaavud vindmåleren adskiller sig fra de konkurrerende produkter ved at udnytte computerkraften i smartphones til at lave præcise, 'crowd sourced' vindrapporteringer. Rotoren indeholder magneter, så det digitale kompas kan opfange rotationerne og brugde dem til vindmåling. Denne brug af teknikken i smart phones er aldrig set før.

vaavud 1

Vaavud byder desuden på nye, brugervenlige features, som en graf over vindhastigheden, og gnidningsløs online deling af vindmålinger mulige. 

Vaavud gør en forskel for sejlerne

Ifølge Vaavuds medstifter og CEO, Thomas Helms, var sejlverden en stor inspiration, da produktet blev udviklet:

"Det, at kunne tilbyde en præcis og brugervenlig vindmåler til sejlverden, som supplement til de målere, der skal monteres i masten, har været en stor inspiration fra begyndelsen af. Vi ser denne nominering som en væsentlig anerkendelse fra sejlverden af, at Vaavuds brugervenlighed og online funktionalitet virkelig gør en forskel for sejlerne."

Kite surfing og wind surfing har ligeledes været store inspirationskilder fra starten og også fra uventede kanter som fx paragliders, vejrentusiaster o.l. har interessen været overvældende.

Vaavud har allerede distributionsaftaler i 12 lande og online-salg via deres hjemmeside, men håber at DAME-nomineringen og udstillingen på METS-messen vil hjælpe med til, at produktet når endnu bredere ud.

Vejledende udsalgspris er 300 DKK, men du kan også tegne et gave abonnement, idet Vavud indgår hos Bådmagasinet som årets julegave idé - se mere her.

Den gratis Vaavud app kan downloades i App Store og på Google Play.




Seneste nyheder

Dykkerklub er nu på jagt efter en båd

Sjovt koncept bag Venø Rundt






Kort nyt

Dykkerklub er nu på jagt efter en båd

★ Test af sejlbåde

★ Sun Fast 30 OD - lille båd - kæmpe potentiale

Kapsejlads

Sjovt koncept bag Venø Rundt

Kort nyt

Anholts nye redningsbåd sejler stadig ikke 

Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"





Udvalgte artikler *