fbpx

Sommer - politikontrol af lystsejlere

Inkluder i Newsletter: Ja

Sikkerheden om bord bør altid have højeste prioritering - eksempelvis skal der være redningsveste til alle, der er om bord. Sejler du i en speedbåd, skal du have speedbådscertifikat eller et duelighedsbevis. Netop denne weekend sætter politiet over hele landet patruljeenheder til at kontrollere sejlerne. Politifolkene kontrollerer blandt andet hastighed, alkoholpromille, sikkerhedsudstyr samt diverse bådførerbeviser.

politi2

Hvad kontrollere Søpolitiet?

Søpolitiet fører kontrol med lystsejlere, speedbåde, vandscootere, jetski og andre fartøjer i de danske farvande. Men hvordan er reglerne lige?

  • Man skal medbringe redningsveste svarende til det antal personer, der er om bord, og de skal passe vægt og størrelsemæssigt til den enkelte. Gør man ikke det, udløser det en bøde per manglende vest. Bødens størrelse er på 600 kroner per vest.

     

  • Højeste tilladte alkoholpromille for speedbådsførere er 0,5 (Der er ingen for sejlbåde). Politiet har et alkometer med om bord og sejler sigtede personer i land, hvor en læge tager en blodprøve. For andre sejlere gælder, at de ikke må drikke mere, end at de er i stand til at føre deres fartøj på betryggende måde. Overtrædelse af alkoholpromillen kan medfører hård straf (meget høje bøder og fængsel) samt frakendelse af retten til at sejle.

     

  • Speedbådsførerende skal som et minimum have et speedbåds certifikat/kørekort.

     

  • Fartbegrænsningerne skal overholdes, disse variere fra område og havne.

Selvom der i denne weekend vil være øget politikontrol til søs, så vil der løbende hele sommeren og frem til 1. oktober være kontrol af lystsejlere.

 









Kort nyt

Congressional Cup: Æv - 'kvarten' blev endestationen

Kort nyt

Dykkerklub er nu på jagt efter en båd

★ Test af sejlbåde

★ Sun Fast 30 OD - lille båd - kæmpe potentiale

Kapsejlads

Sjovt koncept bag Venø Rundt

Kort nyt

Anholts nye redningsbåd sejler stadig ikke 

Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL





Udvalgte artikler *