fbpx

Historisk fald i antallet af druknede

Inkluder i Newsletter: Ja

Det er Statens institut for Folkesundhed og Syddansk Universitet, der har udarbejdet rapporten for Trygfonden. Trygfondens seneste nationale druknestatistik viser, at 48 personer omkom i forbindelse med en drukneulykke i Danmark i 2010, mens det gennemsnitlige antal personer, som mistede livet i en drukneulykke i perioden 2001-2009, var 69. Det svarer til et fald på 30 procent.

Måske er det resultatet af forbyggende kampagner

Bådmagasinet har talt med René Højer, der er Områdechef for sikkerhed i Trygfonden: "Vi håber det er starten på en positiv tendens, hvor vi forhåbenlig kan se resultatet af vores forbyggende arbejde. Vi har både i 2011 og i år kørt nationale kampagner for brug af redningsvest. Det er tankevækkende, at kun 9 procent af de druknende fritidssejlere var iført vest, da de blev fundet. Det tal kunne vi godt tænke os at ændre - mest for sejlernes egen skyld".

Fritidssejlerne er udsatte

Faldet i drukneulykkerne i 2010 fordeler sig på tværs af alle aldersgrupper, steder og aktiviteter på et år, hvor sommeren i øvrigt viste sig fra sin bedste side. Desværre sker de fleste drukneulykker stadig blandt fritidssejlerne - og især mænd over 45 år. Cirka to ud af tre drukneulykker i perioden 2001-2010 skete for personer over 45 år, og 86 procent af alle drukneulykker sker for mænd.

"Modsat af, hvad størstedelen tror, så sker de fleste drukneulykker ikke i strandkanten, men derimod på havne og i forbindelse med fritidssejlads. Her er det kendetegnende, at mange af de druknede havde alkohol i blodet og ikke bar redningsvest. Derfor er vi netop nu med til at køre en kampagne under navnet ”Brug Vesten”, som er rettet mod fritidssejlerne", slutter René Højer.

 




Seneste nyheder

Dykkerklub er nu på jagt efter en båd

Sjovt koncept bag Venø Rundt






Kort nyt

Dykkerklub er nu på jagt efter en båd

★ Test af sejlbåde

★ Sun Fast 30 OD - lille båd - kæmpe potentiale

Kapsejlads

Sjovt koncept bag Venø Rundt

Kort nyt

Anholts nye redningsbåd sejler stadig ikke 

Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"





Udvalgte artikler *