fbpx

Svenske Sandra Sandquist Verdensmester i Europajolle

Inkluder i Newsletter: Ja

Suveræne, svenske Sandra Sandquist

            Den ellers så ustadige vind blæste pænt igennem på Øresund til VM for Europa-joller for kvinder og mænd, der sejles ud for Skovshoved. Så dommerne besluttede at sejlerne skulle have tre sejladser i stedet for de planlagte to, så der kun er én sejlads tilbage i morgen søndag, hvor meteorologerne har lovet svag vind. <br />


Men det behøver den svenske sejler Sandra Sandquist ikke at bekymre sig om. Hun sejlede i havn i dag efter to sejladser som verdensmester, og behøver ikke at sejle i morgen søndag for at beholde titlen. Hun har syv 1. pladser, en 7. og en 5. plads, og er så langt foran nummer to, at hun kan bruge sine to fratrækkere til de sidste to sejladser.

Det sker, at en sejler ikke behøver at sejle sidste sejlads – men det er sjældent i kapsejlads, at man er så langt foran, at man kan skippe de sidste to sejladser.

Til gengæld må stævnes nummer to, danske Sarah Bregendahl kæmpe for sin placering. Hun har 37 point og 11 point ned til spanske Helen Montilla. Til gengæld er den danske pige temmelig sikker på at få sølv eller bronze, for der er et pænt hul på 24 point fra hende og ned til svenske Rebecka Harding på 4. pladsen.


Anna Livbjerg leverede dagens bedste danske resultat.

            <br />

Hun er til gengæld skarpt forfulgt af danske Anna Livbjerg, der med to 2. pladser og en 1. plads i dag rykkede godt frem i feltet og ligger nu på en 5. med 62 point. Mille Brandt Jensen er nummer 6. inden den sidste sejlads med 83 point. Til gengæld er Katrine Ditmar, der lå pænt indtil i morges røget ned på en 15. plads med 105 point.


Søren Johnsen kan stadig nå at få medalje

            <br />

Anderledes kamp er der om guldet hos herrerne, der sejler på en bane lige nord for Skovhoved Havn.

Her er det kun fem point forskel på nr. 1 og 3. Og kun 15 point fra nr. 1 til nr. 5. Så alt kan ske i søndagens sidste sejlads.

Også her er den en svensker, Victor Bergström, der fører med 51 point med tyskeren Sven Stadel på 2. pladsen med 56 point. 1 point efter kommer svenske Filip Bolmgren på 3. pladsen med kun 3 point til nr. 4, danskeren Jakob Ege Friis, som sejlede en 8., en 2. og en 12. plads hjem i dag.

Den danske E-jolleveteran Søren Johnsen er trods sin diskekvalifikation og en 40. plads atter oppe i top-fem gruppen med en 22., 1. og 4 plads i de tre finale sejladser i dag. Han har 66 point.

Danskerne Thomas Tang, Michael Wulff Risør og Nicolai Sehested ligger henholdsvis nr. 7, nr. 11 og nr 13.





Seneste nyheder

Sjovt koncept bag Venø Rundt

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL






★ Test af sejlbåde

★ Sun Fast 30 OD - lille båd - kæmpe potentiale

Kapsejlads

Sjovt koncept bag Venø Rundt

Kort nyt

Anholts nye redningsbåd sejler stadig ikke 

Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"





Udvalgte artikler *