Danske sejlere dominerer Drage-EM

<BILLEDE:8756:

Lars Hendriksen med gasterne Will Willett og Martin Leifeldt har i Dragen Clairvoyant lagt sig solidt i spidsen af Drage-EM foran tyskeren Thomas Müller efter fire sejladser og en fratrækker. Og Hendriksens forspring er så solidt, at selv uden fratrækker ligger han på en sikker 2. plads.

Sejladserne foregår i the Solent – det historiske farvand mellem øen Wight og det engelske fastland – og arrangeres af en af verdens ældste sejlklubber The Royal Yacht Squadron, der kan skrive sin historie tilbage til 1815.

Hvis Lars Hendriksen vinder mesterskabet er det ikke første gang han bliver Europa-mester i Drage. For 16 sæsoner siden vandt han Drage-EM på Tunersee i Schweiz.

Men efter fratrækningen af den dårligste sejlads, har han fået konkurrence fra en anden dansk Drage-veteran, både Europa- og Verdensmester i Drage, Valdemar Bandolowski, der har lagt sig på 3. pladsen 14 point efter Hendriksen.

På fjerdepladsen endnu en dansker, Bo Selko i BB King kun 0,7 point efter Bandolowski. Og på 7. pladsen danskeren Frank Berg i My Way.

På 5., 6. og 8. pladserne ligger russiske Drager. Mens Danmark siden Ole Berntsen og Aage Birchs storhedstid i 50-erne og 60-erne næsten altid har været repræsenteret i toppen af Drageklassen, så er russerne nye i både klassen og toppen. Det er russiske rigmænd, der med tidligere sovjetiske OL-stjerne-sejlere om bord, de sidste par år har kæmpet sig frem i den meget hårde og prestigefyldte kamp i den internationale Drage-klasse.

En anden danske Drage Europa og verdensmester Poul Richard Høj Jensen, der sejler i en engelsk båd, Danish Blue, er røget ned på 15. pladsen efter fratrækkeren, og danskeren Peter Warrer i Lil ligger på en 19. plads af det 41-både store felt.

www.baadmagasinet.dk vil følge sejladserne ved Cowes.Seneste nyheder
Vendée Globe

Vendée Globe: Hvor mange UFO’er er der egentlig derude?

★ Gør det selv

Gør båden mindre fysisk krævende

Havne

Nye flydebroer til Rungsted Havn

Branchenyt

Intim jule-båd-udstilling hos Baadhuset i Beder

Kort nyt

Fra skibsdæk til unikke plankeborde

Vendée Globe

Formel 1 biler på rallybane?

Kapsejlads

Waszp: Aarhus satsning skudt i gang med stor begejstring

Vendée Globe

På 4 sekunder 'nosedivede' båden som blev delt i to! - Se...

Vendée Globe

Jean Le Cam redder Kevin Escoffier - fundet kl. 02Sailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder