fbpx

Krisen på Øst-Timor giver problemer for stor kapsejlads

Inkluder i Newsletter: Ja

Den røde streg angiver den optimale rute. Den blå den bane som nok bliver sejlet på grund af urolighederne.

            Den største kapsejlads mellem Australien og Asien, 2006 Darwin Kupang Rally, der sejles fra Darwin i Nordaustralien til Kupang, hovedstanden i Vest-Timor er sat på standby på grund af de borgerkrigsagtige uroligheder i Øst-Timor. Sejladsen har været en tilløbsstykke siden den blev sejlet første gang i 2000, og tiltrækker sejlere fra hele Australien, hvor der er vintersæson netop nu. <br />


Sejladsen er på omkring 450 sømil og vare mellem tre og seks dage for fartøjerne der er fra 75 fod helt ned til 25 fod. Den første del af turen er vinden influeret af de australske fastland, men efter 200 sømil, slår vinden om til læns med en pæn tropisk SØ-vind. For hurtigst muligt at komme op i den rumme vind, har fordelen de andre år været at sejle mod Øst-Timor, og så sætte kursen mod vest til Kupang, når vinden vendte.

Det er grunden til at kapsejlads komiteen er bekymrede over urolighederne på og omkring Øst-Timor, og man overvejer i øjeblikket at lægge de australske øer Ashmore og Cartier ind som mærke i banen, for derved at tvinge deltagerne til at tage en vestlig kurs fra starten af sejladsen.


Standen, som sejlerne kommer til på Vest-Timor efter 450 sømil.

            <br />

Tilmeldingsfristen for deltagelse i sejladsen udløber først den 15. juni, så hvis nogen af www.baadmagasinet.dk’s læsere skulle få lyst til en tropisk vintersejlads i Timor-havet, hvor der er garanti for varme, sol og vind, i stedet for vores egen sommer, hvor intet er garanteret.










Kort nyt

Congressional Cup: Æv - 'kvarten' blev endestationen

Kort nyt

Dykkerklub er nu på jagt efter en båd

★ Test af sejlbåde

★ Sun Fast 30 OD - lille båd - kæmpe potentiale

Kapsejlads

Sjovt koncept bag Venø Rundt

Kort nyt

Anholts nye redningsbåd sejler stadig ikke 

Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL





Udvalgte artikler *