fbpx

Ingen fare - ingen kæmpetrimaraner


De store 60 fods trimaraner er imponerende, men indhenter kølbåde på samme bane med voldsom fart. Foto: Hans Berggren

            Sidste år kom indhentende kæmpetrimaraner på Sjælland Rundt med 25 knob panikagtigt tæt på andre deltagere ved Snekkeløbet. <br />


Nogle kapsejladsdeltagere sagde bagefter, at de ikke turde deltage i 2006, hvis de store trimaraner var med på samme bane.

"I år kommer der slet ingen 60 fods kæmpetrimaraner på Sjælland Rundt, da Nokia Oops Cup med de store trimaraner slet ikke kommer til Helsingør", oplyser Sjælland Rundt ledelsen fra Helsingør.

Bådmagasinet beskrev i august 2005, hvordan ”Hi-Q Nokia” undveg med panikagtige råb og passerede kun 5 m forbi Concorde 38, Sirenen.

Mærkelig nok har trimaranens skipper aldrig svaret enten ”Der var masser af plads” og ”Vi kunne sagtens styre båden” eller måske ”Hovsa, undskyld”.

Med venlig hilsen
Anders Høegh Post,
Skipper på Concorde 38, Sirenen.


Hvad synes du om Sjælland Rundt og de store 60 fods trimaraner?Kommentarer fra læserne:

- Ham der Anders Post er bare for pivet !! og skal altid brokke sig.., men bortset fra det, burde de store trimaraner nok sejle en anden bane, bare for en sikkerheds skyld. Oplevede det samme i 2004, men regnede nu med at de havde styr på tingene og var ikke bekymret - er heller ikke bange for de modkørende i trafikken!!
Rasmus Lamberts


- De skal starte FØRST!!!simpelthen!!


- Det kunne jo være at den svenske skipper på HiQ, Klappe Nylöf ikke har læst Bådmagasinet - HiQ Trimaranen og Klappe er jo svensk og høre hjemme i Stockholm.
Morten Lorenzen


- Har du nogensinde prøvet at sejle en kapsejlads uden på noget tidspunkt at have en anden båd indenfor 5 meters afstand? Nej, vel? Det har man bare under en kapsejlads, og hvad så? Lige som en kølbåd kan en flerskrogsbåd normalt også styres præcist, og 5 meter er rigelig afstand. Hvis det var en mærkerunding med 5 meters afstand ville de fleste nok sige, at det var for dårligt at han sejlede i så stor en bue rundt om mærket. Slap af og nyd synet af en pragtfuld sejlmaskine i fuld udfoldelse. Hvis nogen får dårlige nerver af andre bådes nærvær, så tag dog ud og sejl noget tursejlads i stedet for kapsejlads og i stedet for at fylde Bådmagasinet med harme og bekymring over ingenting.
Per Asmussen


- Kære Anders HP.
Du be´r os egentlig om at tage stilling til 2 ting.
A: om store både skal deltage i samme sejladser som mindre både. Ja det skal de, hvis vores sport skal mere end overleve.
B: vedr. dit sidste afsnit. Jeg synes ikke det er passende at fordømme nogen eller noget når ikke alle kendsgerninger er til stede, og/eller alle er hørt.
Jeg vil gerne opfordre alle til at deltage i kapsejladser så ofte som muligt. Det er den bedste måde at udvikle sin sejlviden og -kunnen.
Mvh
Peter Huge-Jensen


- jeg synes de skal blive ved med at være der da det er nogle afde mest imponerende sejlmaskiner der har sejlet her dem der ikke kan klare det måsejler tursejlads i stedet.
kasper hansen

The Ocean Race

11th Hour Racing Team vinder etapen til Aarhus

America's Cup

57 knob – udsigt til vild America’s Cup

Kort nyt

Voldsom brand i motorbåd – ingen personskader

Udvalgte artikler *