Bådmagasinets billedgalleri

Hele 60 nye sejlere i Skovshoved Ungdomssejlads, SÅDAN.

Danmarks Radio ringede forkert

25-05-2014 08:00 Søren Øverup24-05-2014 07:33 - Søren Øverup
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Sportschefen i Skovshoved Ungdomssejlads Susane Boidin kunne overfor DR klart og tydeligt benægte: 'Nej vi har ikke tilbagegang i medlemme her i Skovshoved'...

Men det er gået tilbage for sejlsport generelt, hvilket Dansk Sejlunions generalsekretær Mads Kolte Olsen også hudløst ærligt indrømmer. Se DR indslag her her - for en af de vigtige ting, for at skabe noget nyt og fremgang, er jo netop erkendelse af der skal ske noget, og det var lige hvad der gjorde i Skovshoved.

For halvandet år siden besluttede SKS og KDY at slå deres ungdomsafdelinger sammen, hvilket blev til Skovshoved Ungdomssejlads. Et tiltag der allerede bærer frugt! Klubberne valgte at slå ungdomsafdelingerne sammen og ansatte en sportschef der koordinerer det sportslige i dagligdagen på Skovshoved Havn.

OL-sejler som sportschef

Skovshoved Ungdomssejlads ansatte OL-sejleren Susanne Boidin som sportschef. Susanne, der har dette arbejde ved siden af sine Cand.Merc. studier, mener at samarbejdet det er genialt projekt:

"Det er virkeligt smart at klubberne slog sig sammen på ungdomssiden. Vi kan tilbyde de unge mange flere bådklasser og lave federe arrangementer med flere ressourcer"

Ifølge Susanne handler det også om at tænke ud af boksen og gøre sejlsporten attraktivt i forhold til hvad der rører sig hos de unge nu.

Et godt eksempel på et nyt tiltag, der fanger de unges interesse Gudmund Olssons (far til en C-sejler) opfindelse "SUS Momentum Cup", som er en intern liga for C- og B-sejlere, hvor der læres om kapsejlads og bruges fede teknologiske muligheder som Go-Pro helikopter og Trac Trac.

A-tune up

At have en tidligere OL-sejler som sportschef skaber også et vist ambitionsniveau i forhold til træningsniveau. Skovshoved Ungdomssejlads har sammen med KDY i Rungsted f.eks. afholdt vintertræning hver søndag med 40 A- og B-sejlere fra Sjælland og Sverige.

I juni måned afholdes der i Skovshoved en "Championship Tune up" for A-sejlerne, hvor andre klubber inviteres til stor træningssamling i tre ugers hverdagstræning på Skovshoved havn.

"Gennem min OL-kampagne har jeg lært at træningsmiljø og træningspartnere betyder rigtig meget, så derfor forsøger jeg at lave et lignende setup for ungdomssejlerne", udtaler Susanne.

Sucessfuldt samarbejde - 60 nye sejlere!

Skovshoved Ungdomssejlads begyndte allerede sidste år at se fremgang på medlemsantallet efter rekruteringsfokus med blandt andet at lave aktiviteter med kommunen.

Klubberne har f.eks. gennem sidste og nuværende sæson budt omkring 60 Nye C sejlere velkommen i klubben og fokuserer på at have en god opstart, så frafaldsprocenten bliver holdt nede.

"Vi har mange sociale tiltag og tager det stille og roligt i starten. Trænerne er blevet uddannet i løbet af vinteren til at lave anderledes træningstiltag i linje med ATK, og guide sejlerne derhen hvor de bedst kan lide at sejle – om det så er en- eller flerpersonersbåd, jolle eller kølbåd", udtaler Susane.

Skovshoved Ungdomssejlads har også oplevet stor fremgang i Ynglingen. Susanne har selv tilbragt en del år i denne båd og mener at båden er genial til at lære basics om en kølbåd. "Pt har vi 6-7 ynglinge fyldt op til vores træningsaftner på Skovshoved havn", slutter sportschefen.

Se video om Skovshoved Ungdomssejlads her

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

Læs flere nyheder - klik her.

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer